Pro Cardvlinders
Image default
Gezondheid

Verwijderen van donkere vlekken op je rug

Verwijderen van donkere vlekken

Onregelmatige, bruingekleurde vlekken noemt men ook wel pigmentvlekken. Deze huidverkleuringen kunnen zich over het gehele lichaam manifesteren, maar komen voornamelijk voor op het gezicht, de handen en de rug. Deze vlekken vinden veel dragers vervelend en schamen zich er zelfs voor. Gelukkig voor hen zijn er diverse behandelmethodes die deze vlekken kunnen verwijderen.

 

Oorzaken van pigmentvlekken

Pigmentvlekken op de rug kunnen diverse oorzaken hebben. Vaak is littekenvorming door hardnekkige acne de boosdoener van deze onsierende verkleuringen. Daarnaast kunnen pigmentophopingen in de loop der jaren uitgroeien tot moedervlekken, ouderdomsvlekken en ouderdomswratten.

Zelf aan de slag

Je kunt er zelf voor zorgen om deze vlekken aan het oog te onttrekken door regelmatig je rug te scrubben en in te wrijven met citroensap. De citroensap zal langzaamaan de vlekken verbleken. Als je sneller resultaat wilt zien kun je gebruik maken van lightning crèmes. Deze crèmes bleken de vlekken effectief. Neem bijvoorbeeld de crème van Skinlight. Deze pigmentcrème is ontwikkeld door een dermatoloog en bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Hulp inschakelen

Daarnaast kun je ervoor kiezen om je rug te laten behandelen door een huidarts of schoonheidsspecialist. Je kunt je rug een peelingbehandeling geven of een laserbehandeling. Deze behandelingen worden echter niet door je zorgverzekeraar vergoedt en dus zal je hiervoor zelf diep in de buidel moeten tasten.

Je kunt je lichaam tot slot ook een tanspray geven, die de vlekken camoufleert en de huid egaal doet lijken. Helaas was je deze tan er snel af, zodat je regelmatig je nepkleurtje moet bijwerken.

https://www.zwangerschapsmasker.be