Pro Cardvlinders
Image default
Gezondheid

Verschil ADHD en ADD bij volwassenen

Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit is een psychische stoornis die wordt gekenmerkt door een onvermogen om zich te concentreren. Het kan ook worden gezien als een gebrek aan aandacht spanne, impulsiviteit en hyperactiviteit. Veel mensen zijn zich niet bewust van de symptomen van ADD en verwarren het vaak met ADHD. Het is belangrijk om het verschil tussen ADD en ADHD te kennen, omdat het twee verschillende aandoeningen zijn. ADD staat voor Attention Deficit Disorder, terwijl ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Het belangrijkste verschil tussen de twee is dat ADD vaker voorkomt bij volwassenen, terwijl ADHD vaker voorkomt bij kinderen. ADD volwassenen hebben vaak hyperactiviteit.

 

Wat is ADD?

Aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit is een neurologische aandoening die mensen van alle leeftijden treft. Zo zijn er dus ook ADD volwassenen. ADD is een aandoening die ervoor zorgt dat mensen moeite hebben om zich op één ding tegelijk te concentreren en hun aandacht lang vast te houden. Dit kan problemen veroorzaken met school, werk en relaties met vrienden of familieleden. ADD treft meestal mensen met een voorgeschiedenis van vroege hersenontwikkeling en komt ongeveer 4-5 keer vaker voor bij jongens dan bij meisjes. Het wordt meestal gediagnosticeerd rond de leeftijd van 10-12 of in de late tienerjaren en vroege twintiger jaren. ADD kan worden gevonden bij kinderen die niet hyperactief of impulsief zijn, hoewel dit in verband kan worden gebracht met ADHD.

ADD symptomen

Veel mensen weten eigenlijk niet dat ze ADD hebben, ze hebben namelijk geen weet van de ADD symptomen of van de aandachtstekortstoornis ADD. Zo zijn mensen met ADD vaak gevoelig en betrokken, maar hebben ze wel moeite met het uiten van hun gevoelens. Daarnaast hebben ADD volwassenen vaak moeite met het concentreren. Ze kunnen de focus niet al te lang vasthouden op een onderwerp. Uitstellen is ook één van de symptomen van ADD. Je hebt dan net even een extra zetje nodig om op gang te komen.

https://www.add-coaching.nl/add-bij-volwassenen/