Pro Cardvlinders
Image default
Gezondheid

Hoe ongezond is een waterpijp nou eigenlijk?

Een groeiende hype die waterpijp. En naarmate iets populairder wordt in Nederland zijn er steeds meer mensen die in twijfel gaan trekken of het geen negatieve gevolgen met zich mee brengt. Dit is in principe prima, dit houdt alles mooi in evenwicht. Want ja, waterpijp roken blijft roken en roken is slecht voor je, maar hoe slecht nu eigenlijk?

Iedereen weet wat een sigaret is. Maar om te kijken of een waterpijp slecht is, is het eerst handig om te kijken wat een waterpijp nu precies is. Een waterpijp bestaat uit een waterpijp vaas, hierin doe je water of andere gewenste vloeistof. Hierboven op zit het stuk waar je de tabak in doet en daarop het kooltje neerlegt. Uit de zijkant hiervan komen de slangen met daar aan de waterpijp mondstukjes. Op het moment dat je een inhaleert gaat de rook het water heen en dit zal zorgen voor veel meer rook dan je gewend bent van een sigaret.

Nu even globaal is uitgelegd wat een waterpijp is gaan we kijken naar de gezondheidsrisico’s. In een normale sigaret zit er naast tabak en een vloeitje ook nog andere toegevoegde chemische stoffen. Die zijn niet te vinden in een waterpijp. Hiernaast rook je een waterpijp minder frequent en zal het minder verslavend werken. In tegenstelling tot een sigaret inhaleer je met een waterpijp wel véél meer rook, tot wel 40 keer. Dit zorgt er wel voor dat op het moment dat je een waterpijp rookt, het wel ontzettend veel impact op je longen heeft.

Roken is niet gezond, dit weet iedereen. Nu is het roken van een waterpijp in ieder geval niet ongezonder. Er is dus niks mis met opsteken van een waterpijp dit weekend met je vrienden, kies lekker het smaakje uit waar jullie van houden, steek hem aan en geniet er van.

 

 

https://premium-hookahs.nl