Procardvlinders

De vele verschillende printers

Als normale consument maak je eigenlijk maar gebruik van een soort printer. Er zijn echter nog heel veel meer printers dan dat je denkt. Er zijn speciale bedrijven die verschillende soorten printers verkopen zoals bijvoorbeeld een QR code printer. De QR code mag dan niet heel erg aangeslagen zijn in Nederland, maar er wordt hier en daar nog wel wat mee gedaan.

Met een QR code printer kun je precies het stukje uitprinten wat je nodig hebt met de QR code. De QR code verschil natuurlijk per code, want op de ene QR code kun je meer informatie kwijt dan op de andere QR code. Hoe meer informatie je op de code kwijt wilt, hoe groter de QR code zal zijn. Hiervoor heb je dan de speciale QR code printer om ervoor te zorgen dat de code precies de afmetingen krijgt die jij wilt met de informatie erop die jij verwacht.

Wellicht gaat de QR code printer nog net zo bekend worden als de continuous inkjet printer, maar dat zit er waarschijnlijk voorlopig nog niet in. In Japan is de QR code wel aangeslagen en wordt het eigenlijk overal op gebruikt. Hierbij moet je denken aan visite kaartjes en andere kleine informatie dingen die opgeslagen worden. Zo kun je nog wel meer verschillende printers bedenken, zoals een bar code printer die dan wel weer vaak gebruikt word in Nederland. De bar code is ook wel een beetje vergelijkbaar met de QR code printer, want een bar code is ook een code waar informatie op terug te vinden is. Hierbij moet je denken aan de bar code die kan identificeren wat voor een product het is. De bar code zal de komende jaren ook nog wel belangrijk blijven, want er is nog niet echt een vervangende soort code die gebruikt zou kunnen worden.

http://www.kba-metronic.com