Pro Cardvlinders
Image default
Bedrijven

Wat voor een soort dakbedekking kies jij?

Er zijn zoveel verschillende soorten dakbedekkingen dat je zelf op een gegeven moment ook niet meer weet wat je nou precies wilt hebben. Het is allemaal afhankelijk van wat voor een soort dak je hebt. Zo kun je met een gebogen dak alleen gebruik maken van bijvoorbeeld bitumen, PVC, EPDM of een groendak. Bij een hellend dak zijn deze opties weer anders. Bij een hellend dak moet je denken aan bijvoorbeeld. Koper, aluminium, kleidakpannen, betondakpannen of een van de rieten daken.

Betondakpannen zijn de dakpannen die over het algemeen het meeste voorkomen. Dit zijn de oude vertrouwde dakpannen die de beschermers zijn van de meeste huizen in Nederland. De keuze is echter heel erg uitgebreid en nu kun je de pannen ook laten liggen van verschillende stoffen. De soorten die in dakpannen terug te vinden zijn, zijn de kleidakpannen betonnen dakpannen en de leien dakpannen. Metaalplaten zijn ook een optie die niet heel veel gebruikt worden, maar de laatste tijd wel steeds meer. Dit is een ideale oplossing als je een dak hebt waar aparte vormen in terug te vinden zijn. Zo is aluminium heel buigzaam en kun je er een perfect waterdicht dak van laten zetten.

Het rieten dakbedekking is een dak wat je veel bij het wat rijkere segment huizen ziet vandaag de dag. Het is een dak wat ongeveer 45 jaar mee gaat. De reden waarom het echter vaak duur kan worden is door het feit dat het veel onderhoud nodigt heeft. Zo moet je jaarlijks een onderhoud laten doen om er zeker van te zijn dat je dak niet na 10 jaar al vervangen moet worden, want dat zou zonde zijn. Hier gaat dus best wat geld in zitten, maar het is het de investering zeker waard als je een mooi dak wilt hebben. Er is dus genoeg keuze.

http://www.rietwerk.nl