Pro Cardvlinders
Image default
Bedrijven

Tips voor goede digitale werkinstructies

Voor werknemers is het belangrijk om eerst te kijken naar hoe zij het beste hun werk kunnen doen, voordat ze daadwerkelijk hieraan beginnen. Zo kunnen werknemers op een veilige manier hun werk uitvoeren en zullen ze zelfstandiger worden in dit te volbrengen. Daarom is het handig om digitale werkinstructies te hebben, zodat het makkelijker is om deze werkinstructies tijdens het werken bij te houden.

Stel bestaande werkinstructies beschikbaar

Misschien staan alle stappen al uitgeschreven in een net uitgeprint stapeltje papier dat iedere werknemer in zijn eigen map heeft zitten. Dit is in de tijd van smartphones en laptops echter helemaal niet efficiënt. Het is namelijk veel handiger om dit stapeltje in te scannen en om te zetten naar digitale werkinstructies, zodat de werknemer deze er makkelijk bij kan pakken tijdens zijn of haar werkzaamheden. Door Pdf-bestanden beschikbaar te stellen op een online platform of door QR-codes op werkplaatsen te zetten, wordt het mogelijk om vanaf waar dan ook toegang te hebben tot deze instructies.

Maak het visueel

‘Eén beeld zegt meer dan duizend woorden’, wordt vaak gezegd. Dit geldt zeker ook zo voor het leren van stappenplannen. Door video’s en afbeeldingen te gebruiken in de plaats van lappen aan tekst, wordt het makkelijker voor de werknemer om de informatie te begrijpen en te onthouden. Video’s laten je precies zien wat je moet doen, zodat je niet eindeloos hoeft te zoeken naar de juiste middelen of de juiste knoppen. Deze kunnen ook moeiteloos online worden gezet, zodat de werknemers vlot hun werk kunnen doen.

https://ezfactory.nl/digitale-werkinstructies/