Pro Cardvlinders
Image default
Bedrijven

Wat u moet weten voordat u begint

Als je net begint als elektricien, vraag je je waarschijnlijk af hoeveel een leerling-elektricien aan gereedschap moet uitgeven. Je hoeft niet de deur uit om alles meteen te pakken. Naarmate u echter ervaring en expertise opdoet en uw werk gevarieerder wordt, zullen uw gereedschap vereisten toenemen. Een elektrische leerling moet een verscheidenheid aan gereedschappen hebben, waaronder handgereedschap, elektrisch gereedschap en meters. Het gereedschap van een elektrische leerling is niet gemakkelijk te categoriseren. Wat u nodig heeft, kan per opdracht enigszins verschillen. Toch is deze lijst voor een leerling een fantastische plek om te beginnen. Blijf lezen voor nuttige inzichten met betrekking tot elektriciens en hun uitrusting, ongeacht waar u zich in uw carrière als elektricien bevindt.

Alles over tangen

Deze verstelbare tang is best handig. Het aantal moeren, bouten, clips en veren dat je nodig hebt om vast te pakken of los te maken, lijkt eindeloos. Een stopcontact of schakelaar van het type GFI kan bijvoorbeeld moeilijk correct te installeren zijn. Rechthoeken hebben de neiging om te kantelen en te draaien in de doos, om nog maar te zwijgen van het er verschrikkelijk uitzien als de muurplaat eenmaal is geïnstalleerd. Je hoeft alleen maar de instelling op mijn pomp tang aan te passen, zodat ik de uitlaat aan de zijkanten kan vastpakken. Je hebt me alle macht gegeven die ik nodig heb om dingen op een rijtje te krijgen. Sommigen noemen deze zijkniptangen, terwijl anderen ze Lineman’s Pliers noemen. Ze snijden met gemak door Romex-draad en enkel aderige kabels tot 4 gauge. De platte kaken zijn handig wanneer u iets moet vastpakken. Stalen vistape is daar een voorbeeld van, maar het is vooral een snijinstrument.

Draden strippen

De Lineman’s zijn ideaal om te snijden en te trekken, terwijl de diagonalen juist goed zijn om te snijden. U krijgt niet dezelfde hefboomwerking omdat de techniek meer een snip is dan een zijkniptang, dus het is niet zo effectief bij grotere draden. Dus, wat is het probleem? De capaciteit om in kleine ruimtes te reiken, zoals stopcontacten of rommelige panelen, is een duidelijk voordeel. Dit hulpmiddel is iets meer chirurgisch dan de Lineman’s Pliers, en ik gebruik het net zo vaak. Het enige doel van dit instrument is om de draden in gepantserde kabel bloot te leggen. MC (Metallic Cable) of BX-kabel zijn veelgebruikte namen voor dit type kabel. Het is een meeraderige kabel met een flexibel aluminium of stalen afscherming. Het is essentieel om de hulp in te roepen van een elektricien in uw regio die over het juiste gereedschap beschikt. Ben je in Nijmegen, zoek dan een Elektricien Nijmegen bij jou in de buurt.