Pro Cardvlinders
Image default
Bedrijven

Wat is shared hosting?

 

Wat is shared hosting?

Shared hosting is kort gezegd ‘het delen van een server met andere gebruikers’. Wanneer je hosting afneemt, heb je in de meeste gevallen een eigen opslag plaats voor jouw website en zijn content. Op de afbeelding zie je een datacentrum afgebeeld, zo’n kastje is dan helemaal voor jou bedoeld. Wanneer je shared hosting kiest, kies je voor een gedeelde hosting. Deze optie is vaak goedkoper en werkt in praktijk net zo goed.

 

Is het afnemen van hosting verplicht?

Ja het afnemen van hosting is toch wel een verplicht onderdeel wanneer je graag je website online op het internet wilt. Door middel van hosting wordt jouw site namelijk online geplaatst zodat bezoekers de site kunnen bezoeken. Tenzij je zelf een server in huis hebt staan, dan kun je door middel van je eigen server alle gegevens opslaan en online zetten. Echter heeft eigenlijk niemand dit. De kosten hiervoor zijn erg hoog.

 

Wat zijn de kosten van hosting

Tegenwoordig lopen de kosten bij de verschillende hosting providers nogal uiteen. De bekendste organisaties zijn vaak erg duur. Tegenwoordig kun je het beste kiezen voor de underdog hosting. Dit zijn hostings die nog in opstart zijn, goede aanbiedingen hebben om klanten binnen te halen, en hiervan kun jij dan profiteren. Let er echter wel op dat het belangrijk is dat de hosting goed bereikbaar is. Mocht er iets mis gaan, dan moet de mogelijkheid er zijn om zo snel mogelijk contact met hun klantenservice op te kunnen nemen. Bijvoorbeeld in noodsituaties wanneer je site extreem traag is of zelfs onbereikbaar is.

 

Een goede hosting die ik aan kan raden is Indugas hosting, deze partij is vrij nieuw, heeft goede aanbiedingen en is tevens heel goed bereikbaar.

 

http://www.indugas.nl