Pro Cardvlinders
Image default
Woning en Tuin

Een mooie tuin of keuken vloer met de tegels van Natural Stones

Tuinen en keukens worden momenteel vaak ingericht met tegels. Tegels van verschillende materiaal, vormen en maten zijn in vele kleuren verkrijgbaar. Natuurstenen is echt het nieuwe black! Het geeft je huis of tuin net even dat beetje extra. Hieronder lees je wat je moet weten over het leggen van natuurstenen tegels op de vloer. Je kunt tegels laten leggen door professionals voor het mooiste en beste effect.

Welke soorten natuurstenen zijn er?

Er zijn verschillende soorten natuurstenen tegels verkrijgbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld marmertegels, graniettegels en terrastegels. Elk materiaal heeft zo zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Graniettegels zijn onder andere duurzamer en kleurecht dan bijvoorbeeld marmer, terwijl de graniettegel vanwege het ruwer materiaal wat minder goed is voor gebruik in de keuken.

Marmertegels zijn erg populair vanwege het luxe uiterlijk en de vele kleuren die er verkrijgbaar zijn. Marmer is echter ook niet ontzettend slijtvast, dus hier moet je wel altijd rekening mee houden.

Hoe leg ik marmertegels?

Deze stenen moeten natuurlijk voorzichtig worden verwerkt en met de nodige zorg gelegd. Er komen doorgaans twee mannen bij kijken om deze klus te klaren. De stenen worden op maat gezaagd en er wordt eerst een waterpas laag aangebracht van mortel of beton. Daarna volgt het leggen van de marmertegels, waarbij de tegels steeds een kwartslag wordt gedraaid. Tegel voor tegel, netjes op elkaar aansluitend en recht naast elkaar gelegd totdat het werk af is.

Wil je liever niet zelf aan de slag met het leggen van tegels? Geen probleem! Tegelzettersbedrijven kunnen dit voor je doen. Ze beschikken over alle benodigde kennis en ervaring om tot een mooi en strak eindresultaat te komen. Op de website van Natural Stones vind je verschillende natuurstenen. Ook zijn er veel verschillende maten en vormen te koop. Zo kun je zelf kiezen hoe groot de steen mag zijn. Dit heeft effect op de uitstraling.