Pro Cardvlinders
Image default
Auto

Goedkoop auto leasen als freelancer

Freelancers worden vaak vergeleken met ZZP’ers, en in grote lijnen komen de twee dan ook aanzienlijk overeen. Echter, er is toch een belangrijk verschil. Zo doet de ZZP’er belastingaangifte onder de noemer ‘winst uit onderneming’ en de freelancer doet belastingaangifte onder de noemer ‘resultaat uit overige werkzaamheden’. Dit betekent dat de freelancer niet als ondernemer wordt gezien. Goedkoop auto leasen als freelancer is wel mogelijk, maar je kunt geen leasevorm kiezen die voor bedrijven is bedoeld. Je zal gebruik moeten maken van een private lease optie als je goedkoop een auto wilt leasen als freelancer.

Goedkoop een auto leasen met private lease

Als freelancer ben je wel iemand die zelfstandig werkt, maar je staat zo niet geregistreerd. Een freelancer heeft geen registratie bij de Kamer van Koophandel en wordt ook door de Belastingdienst niet als ondernemer gezien. Dit betekent dat je officieel geen ondernemer bent, en zo zien leasemaatschappijen dit ook. Een zakelijke leasevorm is dan ook uitgesloten. Je kunt wel goedkoop een auto leasen met private lease. Niet alle leasemaatschappijen bieden de optie om als freelancer een auto te leasen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je geen vast inkomen hebt.

Inkomsten overleggen om goedkoop een auto te leasen

Er zijn wel enkele leasemaatschappijen waar je als freelancer terecht kan om goedkoop een auto te leasen onder private lease. In de meeste gevallen zal je wel worden gevraagd je inkomsten als freelancer te overleggen. Het gaat dan in de meeste gevallen om het presenteren van je facturen van het afgelopen kwartaal of het laatste half jaar. Ook kan er worden gevraagd om je VAR-verklaring van de Belastingdienst en enkele afschriften van je bankrekening. Dit is onderdeel van de acceptatie. Je moet dus wel bereid zijn om de leasemaatschappij een kijkje in je administratie te laten nemen.

http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/