Pro Cardvlinders
Image default
Bedrijven

Op iedere plaats naar jou favoriete radiozender luisteren

Digitalisering is een groot ontwikkeling die de afgelopen jaren heeft plaats gevonden. Bij de digitalisering is er veel veranderd en zijn er mogelijkheden gecreëerd, een daar van is het online radio luisteren. 

In het verleden had een radio maar een x aantal zenders en dus was er een beperking bij het vastzetten van een radiostation, als je een nieuw radiostation wilde toevoegen of er naar wilde luisteren moest een andere radiozender er plaats voor maken. Een ander kenbaar feit van het verleden is dat je altijd naar de juiste frequentie van het radiostation moest zoeken, het lastige hier van was dat per regio, stad of gemeente de frequentie anders was. In die tijd was het zoeken naar je favoriete radio op een andere plaats dan je woonplaats een heel karwei. 

De digitalisering kent veel voordelen want is het nu mogelijk om naar een radio internet te luisteren. Dit betekent dat er op iedere plaats van de dag en op ieder moment van de dag naar een radio geluisterd kan worden. Als je op vakantie bent in het land Kenia is het zelfs mogelijk om naar een radiozender te luisteren, het enige dat je nodig heb is een werkende internetverbinding. De oude problemen door een internet radio verholpen, je heb niet meer het probleem dat je maar over een maximaal aantal radiozenders kan beschikken. Het andere probleem dat er naar de juiste frequentie gezocht moet worden komt nu niet meer voor. Het is mogelijk om in een ander land naar een Nederlandse radiozender te luisteren maar dit kan ook andersom, als voorbeeld is het nu mogelijk om in Polen naar een radio van Kenia te luisteren.

Maar hoe gaat dit in zijn werking? Door een App te downloaden of naar een website te gaan die als een online platform van radiostations dient kan er gezocht worden naar de gewenste radiostation. Op de website is het makkelijk om naar de top 10 radiozenders van ieder land te zoeken, een voorbeeld is radio online Indonesia.

http://www.radioguide.fm