Pro Cardvlinders
Image default
Beauty en verzorging

De techniek van de psycholoog

Mensen hebben soms wel eens een psycholoog nodig om ergens uit te komen. Er ligt vaak nog wel een taboe op, maar dat is eigenlijk helemaal niet nodig. In principe is het hetzelfde als naar het dokter gaan, want bij de dokter wordt je ook voor iets geholpen. Dit kan de psycholoog ook voor jou doen. Ze kunnen vaak veel voor je betekenen en je ontzettend erg helpen. Het enige wat vaak vergeten wordt is dat als je bij de psycholoog bent dat jij het gereedschap bent waar mee gewerkt moet worden. Waar een arts verschillende gereedschappen heeft om je te genezen, heeft de psycholoog nodig.

De psycholoog kan met verschillende technieken helpen. De technieken die over het algemeen veel toegepast worden is dat de psycholoog je kennis geeft, daarnaast kan de psycholoog je ook perspectief geven, mogelijkheden en de psycholoog kan je confronteren met bepaalde dingen. Uiteindelijk zijn ze er om je te helpen.

Met behulp van kennis kan de psycholoog je informatie geven over hoe de processen werken in je brein. Met perspectief probeert de psycholoog je het door iets andere ogen te laten zien. Zo kun je vanuit iemand anders z’n ogen je leven bekijken. De mogelijkheden worden vaak aangeboden omdat je die zelf niet meer ziet. Vaak zijn er nog genoeg mogelijkheden, alleen moet je die wel kunnen zien. Met de confrontatie wordt je geconfronteerd met dingen die er zo bij je ingebakken zitten dat je het zelf niet meer door hebt. Door middel van een confrontatie zie je deze dingen wel weer en kun je via deze manier weer op de goede weg komen.

Het is dus helemaal niet slecht om naar een psycholoog toe te gaan. Dit kan tegenwoordig overal wel. Zo kun je gemakkelijk een psycholoog Delft of een behandeling psycholoog Leidschenveen vinden.

http://www.psychologiepraktijkjonkman.nl/