Pro Cardvlinders
Image default
Beauty en verzorging

Wat is botox?

Steeds meer mensen laten tegenwoordig een botoxbehandeling uitvoeren, maar hebben geen idee wat dit nou precies inhoudt. In dit artikel zal dit voor u duidelijk worden, aangezien het toch fijn is om te weten wat er op dat moment precies gebeurt en welk stofje u binnen krijgt met de injectie.

Botox is de afkorting voor botuline toxine, een stofje dat wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium Botuline. Botox is een eiwit dat op de zenuwcellen werkt, het eiwit verlamt de zenuwen die spieren aansturen, waardoor die spieren verslappen. Het stofje “Botuline toxine” is erg giftig en wordt daarom meerdere malen verdund, zodat het veilig kan worden toegepast. Dit wordt vaak gebruikt bij een behandeling tegen rimpels. Op de plek van de injectie treedt de verlammende werking op, waardoor de spiertjes onder de huid zich ontspannen en de rimpel verdwijnt. Rimpels verwijderen zonder operatie is dan ook erg populair, omdat mensen vaak toch liever afzien van een operatie. Sommige mensen gebruiken het ook tegen hoofdpijn, botox tegen migraine wordt namelijk steeds populairder. Dit omdat migraine een erg hardnekkige hoofdpijn is en niet veel helpt.

Doordat Botuline toxine een giftig stofje is, is het van belang dat het alleen door artsen wordt toegepast. Op deze manier wordt er geprobeerd  risico’s zoveel mogelijk te verminderen. Botox wordt wel langzaam door het lichaam afgebroken en hierdoor zullen na verloop van tijd de rimpels weer terug komen. Na drie tot vijf maanden zal de botox gaan uitwerken en na negen maanden zal de botox helemaal uitgewerkt zijn. Vaak laten mensen dan ook een behandeling herhalen. De complicaties die wel kunnen optreden zijn: spierzwakte, pijn of blauwe plekken op de injectieplaats, virusinfectie, oorontsteking of bijvoorbeeld griepachtige symptomen. Let er dan ook altijd op dat u de behandeling laat uitvoeren door een arts die hier gespecialiseerd in is en dit dus vaker heeft gedaan.

http://faceland.nl/