Pro Cardvlinders
Image default
Beauty en verzorging

De beste behandelingen voor huidpigmentatiestoornissen

Zowel mannen als vrouwen maken zich zorgen over hun huidconditie. Als u last heeft van huidpigmentatiestoornissen, kunt u terecht bij Huidtherapie Eemland of andere behandelcentra. Dat komt omdat je het niet erger wilt laten worden. Elke onstabiele melanineproductie kan veranderingen in de huidskleur veroorzaken. Je huid wordt bijvoorbeeld donkerder als je lichaam te veel melanine aanmaakt, wat hyperpigmentatie wordt genoemd. Aan de andere kant wordt je huidskleur lichter als je lichaam te weinig melanine aanmaakt, wat hypopigmentatie wordt genoemd. Het kan sommige delen van uw lichaam of het hele lichaam aantasten. Zowel orale als actuele medicatie zijn beschikbaar, maar vanwege hun werkzaamheid moet u in de kliniek behandelingen proberen.

Behandelingen in de kliniek voor huidpigmentatiestoornissen

Als patiënt heeft u de vrijheid om te bepalen wat voor soort behandelingen u voor deze huidaandoening gaat gebruiken. Een van de meest aanbevolen keuzes is een bezoek aan een huidtherapeut of het ondergaan van behandelingen in de kliniek. Zo is er de chemische peeling. Deze huidvernieuwingsmethode is vrij efficiënt omdat het de dode huidcellen zal ontvouwen en de gezondere en jongere huidlaag weer aan de oppervlakte brengt. Simpel gezegd, het vervangt alle slechte huidcellen door nieuwe. Vervolgens kunt u Mesotherapie nemen. Deze behandeling omvat injecties van verschillende middelen zoals hormonen, enzymen, vitamines en plantenextracten om de donkere vlekken op de huid te behandelen. De therapeut bepaalt de diepte en hoeveelheid injecties op basis van uw huidconditie. Maak je geen zorgen, want de procedure is pijnloos. Vervolgens is er de Intense Pulse Light (IPL) therapie. Deze omvat lasertechnologie om donkere vlekken op uw huid aan te pakken. Het zal de aanmaak van collageen verhogen, wat je huid helpt te herstellen. Het is echter alleen effectief op een lichte of lichte huid. Mensen met een donkere huid moeten met de therapeut praten voordat ze deze behandeling uitvoeren. Als alternatief kunt u andere veel voorkomende behandelingen in de kliniek gebruiken, zoals Medi-Facials, Microneedling, Laser Peel en Microdermabrasie. Wat het ook is, raadpleeg eerst uw professionele huidtherapeut.

Overlegfase is een must

Voordat u een behandeling voor uw huidpigmentatiestoornis ondergaat, moet u een afspraak maken met een professionele huidtherapeut zoals bij Meline pigmentatiebehandeling Amersfoort. De arts zal de oorzaken achter dat probleem bepalen of identificeren en de voor u meest geschikte procedure kiezen. Zij zullen u vragen naar uw medische voorgeschiedenis en zullen verschillende onderzoeken doen om een ​​duidelijk beeld te krijgen van uw lichamelijke toestand. Tot slot deelt de arts u mee of u al dan niet in aanmerking komt voor de behandeling