Pro Cardvlinders
Image default
Dienstverlening

Een goede psycholoog vinden – Wat brengt dat met zich mee?

Als u ooit naar een psycholoog hebt gezocht of er op consultatie bent geweest, dan weet u dat dit geen gemakkelijke opdracht is. In feite is het soms tamelijk ontmoedigend. Een goede psycholoog vinden is zoals een naald in een hooiberg zoeken. Het is mogelijk, maar wel frustrerend.

De kans om bij de eerste zoektocht een goede psycholoog te vinden is klein. Ik heb, wat mij betreft, verschillende keren moeten proberen vooraleer ik de juiste vond. Gedurende die periode heb ik een systeem ontwikkeld waarbij ik het aantal potentiële psychologen die geschikt waren voor mij, schiftte. Ik probeerde de “hit and miss” (probeer en we zien wel) theorie, en het was meestal mis. Ik was er me van bewust dat er een betere manier bestond. Ik zeg niet dat ik een expert ben geworden in het vinden van goede psychologen, maar ik heb tenminste een systeem dat werkt.

 

  1. Stel vragen over de psychologen die je overweegt te nemen. Ontdek meer over hun specialiteiten en hoe lang en waar zij praktijk hielden.
  2. Zoek hun licentienummer op in de business database van het bestuur van uw staat om er zeker van te zijn dat hun licentie actueel is.
  3. Zoek uit of hun kantoor uw verzekering aanvaardt. Indien u niet verzekerd bent, probeer dan te achterhalen of ze kortingen aanbieden bij het betalen van de volledige som of voor mensen die niet verzekerd zijn.
  4. Zorg er ook voor dat de locatie van hun praktijk niet ongunstig gelegen is of te ver weg is.
  5. Zoek ook op hoe hun beleid is ten opzichte van noodsituaties. Zijn ze voortdurend beschikbaar? Kunt u bij hen steeds terecht als het nodig is? Zijn er nog andere psychologen in de praktijk die u kunt consulteren of naar wie u kunt verwezen worden, als uw psycholoog afwezig is?
  6. Zoek ook op of de uurregeling van hun praktijk voor u schikt en of ze kunnen werken volgens uw schema.

Na het schiften uit uw lijst van potentiële psychologen, stelt u een lijst op met vragen die u meeneemt bij een eerste consultatie of evaluatie. Vertrouw op uw instinct. U zult zich waarschijnlijk ongemakkelijk voelen tijdens een eerste consultatie, maar probeer u te richten op het gevoel dat die bepaalde psycholoog u bezorgt. Indien u weggaat met een slecht gevoel, dan is die psycholoog waarschijnlijk niet de geschikte persoon voor u.

U kunt zeker een goede psycholoog vinden die u zal helpen om optimale resultaten en een goede levenskwaliteit te behalen. Wees niet ontmoedigd als het niet meteen na de eerste, de tweede of zelfs de derde poging lukt. Als het u niet lukt, probeer dan opnieuw. U zult wel de juiste ontmoeten.

 

Hebt u behoefte aan een psycholoog en u woont in Rotterdam ? Vind psychologen in Rotterdam, die u kunnen helpen.

 

https://www.depsycholoog.nl/