Procardvlinders

Tips voor het schrijven van goede teksten

Het schrijven van goede websiteteksten is belangrijk om een hogere positie in Google te verwezenlijken. Niet iedereen weet echter hoe je goede teksten kunt schrijven, waarvoor het handig is om enkele richtlijnen aan te houden. Zo kun je stap voor stap snel en gemakkelijk goede, effectieve teksten laten schrijven door een tekstschrijver die je helpen in het profileren van je bedrijf.

 

Lay-out bepalen
Om zicht te houden op de content van je tekst, doe je er verstandig aan om eerst in woorden duidelijk te maken hoe de opbouw moet zijn. Zo heb je steekwoorden waarnaar je toe kunt werken en weet je wat je onder elk kopje kunt plaatsen. De tekst zal zo vanzelf een stuk beter lopen en je voorkomt zo dat alle informatie onduidelijk door elkaar loopt. Ook weet je zo precies hoe lang de tekst zal worden en of je alle belangrijke dingen hebt toegevoegd.

 

Wees duidelijk
Een goede tekst toont duidelijk aan waar het artikel over gaat. De lezer weet zo precies wat hij kan verwachten en kan snel bepalen of de tekst relevant is. Als bezoekers niet goed weten wat je met een artikel wilt aangeven, zullen ze afhaken en Google zal dit ook registreren en je positie hierop aanpassen. Maak dus voor zowel jezelf als voor de klant duidelijk welke boodschap je met de tekst wilt geven.

 

Zet de AIDA-formule in
Als je niet goed weet hoe je seo webteksten opbouwt, kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van de AIDA-formule. Deze toont je precies waar je aandacht aan moet geven, om een tekst juist op te bouwen. Met een pakkende titel trek je de aandacht, in de eerste alinea spreek je de interesse van de lezer aan, in de rest van de tekst wek je een bepaalde behoefte op en aan het eind van de tekst zet je de lezer aan tot actie. Met pakkende tussenkopjes behoud je bovendien de aandacht, zodat de hele tekst gelezen wordt en mensen geïnteresseerd raken in je dienst. Toon je betrokkenheid met de klant en zet eventueel gepaste mate van humor in om je klant te winnen.

 

http://www.textmakelaar.nl