Pro Cardvlinders
Image default
Zakelijke dienstverlening

Door wie kan ik het best een EBI inspectie laten uitvoeren?

Een EBI inspectie is een keuring die vast op de planning hoort te staan. Het is namelijk wettelijk verplicht om deze zogenaamde Eerste Bijzondere Inspectie uit te laten voeren wanneer u een nieuwe installatie laat plaatsen. De EBI inspectie moet worden uitgevoerd binnen een periode van maximaal 6 weken na het in bedrijf stellen van de installatie. Het is mogelijk om de inspectie direct bij het in gebruik nemen van de installatie uit te laten voeren, maar dit mag ook op een later moment. Wettelijk is het wel verplicht om de EBI inspectie uit te laten voeren binnen een tijdsbestek van 6 weken.

Niet elk installatiebedrijf mag een EBI inspectie uitvoeren

U kunt niet zomaar contact opnemen met ieder willekeurig bedrijf voor de uitvoering van een EBI inspectie. Deze inspecties mogen uitsluitend worden uitgevoerd door bevoegde bedrijven. Het gaat dan om bedrijven die een SCIOS certificering hebben. K.K. Brandertechniek uit Vught is een bedrijf dat in het bezit is van deze certificering, en daarmee bevoegd is om de inspectie professioneel voor u uit te voeren. Na deze eerste inspectie wordt er een basisrapport opgesteld dat als leidraad geldt voor alle volgende inspecties en het onderhoud. Alle branders en ketels dienen tijdig aan een EBI inspectie te worden onderworpen, waarna opgevolgd moet worden met periodieke keuringen, ook wel PI’s genoemd.

 

De EBI inspectie professioneel laten uitvoeren

Alleen een gecertificeerd specialist mag EBI inspecties uitvoeren. K.K. Brandertechniek uit Vught is een ervaren onderneming die SCIOS gecertificeerd is en in het bezit is van een ISO 9001 certificaat. Dit betekent dat u altijd kunt rekenen op een vakkundige uitvoering met de garantie op de hoogste kwaliteit van service. U kunt direct een afspraak maken voor een keuring of voor het laten uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Wilt u eerst meer informatie of heeft u behoefte aan een deskundig advies over de EBI inspectie? Dan kunt u uiteraard ook altijd het bedrijf contacteren.

https://kkbrandertechniek.nl/