Pro Cardvlinders
Image default
Onderwijs

Activiteiten voor School

Activiteiten voor op school

Leerlingen spelen graag, dat is niets nieuws voor ons natuurlijk. Echter begint door onderzoek steeds meer duidelijk te worden hoe snel leerlingen wel niet leren door te spelen. Wanneer leerlingen bezig zijn met iets nieuws, iets uitdagends en iets wat zij met hun handen moeten doen blijkt dat dit een zeer positieve invloed heeft op hun leer vermogen. De vuistregel: “Iets wat je leuk vind pak je sneller op” is hier dus aan de orde. De uitdaging ligt nu bij de scholen om de juiste balans te vinden voor de leerlingen. Want we kunnen natuurlijk niet alleen maar met zijn allen gaan spelen. 

Wat een mooie aanvulling is voor het standaard educatieve aanbod van een school is het naar binnen brengen van externe kennis. Dit kan doormiddel van een workshop van Grote Broer. Grote Broer is gespecialiseerd in het geven van kunst-educatieve workshops en is al jaren actief in Nederland. Met een docenten bestand van meer dan 100 professionals en een aanbod met meer dan 50 workshops is het bijna een garantie dat elke school wel een workshop van Grote Broer kan gebruiken. De workshops variëren allemaal in niveau, discipline en lengte en kunnen op maat ingezet worden op elke basisschool.

 

Workshop Stop Motion

Een perfect voorbeeld van spelend leren is de workshop Stop Motion. Bij deze workshop wordt een oude strategie gebruikt om een bewegend beeld te creëren. Tientallen (kinder)films zijn met deze methode gemaakt en geven altijd hun eigen gevoel en sfeer mee. Tijdens deze workshop maken de leerlingen hun eigen decor, schrijven zij hun eigen script en nemen zij hun eigen film op. De leerlingen gaan in een tijdsbestek van 90 minuten door het volledige proces van het opnemen en maken van een stop motion film. Een ervaring die de leerlingen lang zal bijblijven, en misschien wel zal inspireren. 

https://grotebroer.com