Pro Cardvlinders
Image default
Bedrijven

We maken onszelf

Veel meer mensen vinden het normaal om plastische chirurgie normaal. Dan bedoel ik niet iets zoals een extractie kies, maar echt een verandering die niet per se nodig is.  Ze vinden het niet verkeerd dat ze hun zelf veranderen. Iedereen heeft wel iets aan zichzelf op te merken wat zij of hij niet mooi vindt aan zichzelf. Zo kan het dus ook voorkomen dat iemand een kaakstand heeft die wat afwijkt. Ze vergelijken zichzelf met anderen en zien dat die dit niet hebben. Behalve het aspect dat ze dit niet mooi vinden kan het ook echt zorgen voor kwalen. Ze kunnen namelijk pijn aan hun gewrichten ervaren of moeilijk kunnen eten. Dit zijn klachten die niet tussen hun oren zitten, maar komen door de scheve kaakstand die ze hebben.

Dit zijn klachten die verholpen kunnen worden met behulp van plastische chirurgie. Door een kaakoperatiete ondergaan kun je de kaak weer recht krijgen. Bij kinderen kan die probleem verholpen worden met behulp van de orthodontist. Kinderen groeien namelijk nog en hun kaak dus ook, volwassenen groeien niet meer. Bij kinderen kan de kaak dus nog recht groeien, bij volwassenen niet. Volwassenen voelen zich daarnaast ook vaak wat onzekerder over hun kwaaltjes, omdat ze hier elke dag mee geconfronteerd worden door zichzelf.

De enige manier voor volwassenen om een hun scheve kaak te verhelpen is dus een kaakoperatie. Als je de keek scheef laat staan is er daarnaast ook meer kans op bijkomende klachten. De totale duur van de hele behandeling om de kaak recht te zetten duurt anderhalf tot twee jaar. De behandeling die daar vooraf aan gaat duurt een jaar en de nabehandeling duurt ook een jaar. Het neemt dus een hele tijd in beslag en het is noodzakelijk dat er goed wordt nagedacht of deze behandeling de juiste keuze is.

https://orfeokliniek.nl/