Pro Cardvlinders
Image default
Bedrijven

QR code gebruiken

De QR code is iets wat je tegenwoordig steeds vaker ziet in het dagelijks leven. Je kunt hem tegenwoordig overal voor scannen. Als je geld wil overmaken hebben ook veel banken een QR code die je met je telefoon kunt scannen. Op deze manier maak je heel snel geld over naar een andere bank. Dit is een ideale manier van betalen. Het gekke is dat de QR code al heel lang bestaat. De QR code werd bedacht in 1994. Het is alleen pas iets van de laatste jaren dat er ook daadwerkelijk iets met de QR code kan worden gedaan. Hij is nu niet meer weg te denken uit het dagelijks leven.

 

De QR code wordt ook veel gebruikt als barcode. Waar vroeger barcode printen heel erg normaal was, wordt nu een QR code printer gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld een QR code sticker van je evenement maken. Als mensen dan de QR code scannen die ze tegen komen kunnen zij toegang krijgen tot het evenement of de website van het evenement bekijken. Dit is een heel makkelijke manier van reclame maken. Ook wordt de QR code veel gebruikt bij het maken van websites. Je kunt op die manier makkelijk de website bezoeken en meer informatie vinden.

 

Een andere manier van een scanner is een code printer. Deze printer kan ook goed QR codes printen, maar ook andere soorten barcodes. Het kan handig zijn om op producten die je verkoopt een goede barcode te plakken. Zo kun je ze makkelijk scannen om de producten af te rekenen. Dit is een ideale manier voor winkels om te zorgen dat alle producten makkelijk gekocht kunnen worden door de klanten. Ook kan er met terminals makkelijk worden gekeken hoe duur de verschillende producten zijn en hoeveel producten er nog op voorraad zijn. Als bedrijf is dit iets om onderzoek naar te doen.