Pro Cardvlinders
Image default
Zorg

Dry needling Amsterdam ontspant je spieren binnen no-time

Gespannen spieren kunnen zorgen voor spierknopen. Deze spierknopen kunnen pijnlijke punten zijn in je spieren en kunnen ook uitstralingspijn veroorzaken naar andere delen van je lichaam. Als je bijvoorbeeld een spierknoop in je lage rug hebt, kan je dit zelfs voelen in je kuiten of zelfs in je tenen. Spierknopen ontstaan door stress of bijvoorbeeld een verkeerde beweging. Dat spierknopen niet goed zijn voor je spreekt voor zich, maar je kunt ze zelf eigenlijk niet verwijderen. Dry needling Amsterdam kan dat wel voor je doen. 

Spierknopen

Een spierknoop masseren kan helpen om de spierknoop te verkleinen of eruit te halen. Je bent hier weliswaar heel veel tijd aan kwijt, terwijl je bij dry needling Amsterdam binnen een paar seconde de knoop uit je spier hebt. Dry needling is een vorm van acupunctuur, maar dan zonder vloeistoffen. Hierdoor wordt ook wel de term dry needling gebruikt. Dry needling Amsterdam helpt je de spieren weer te ontspannen en hen het natuurlijk werk te laten doen. Door middel van de droge naalden die bij dry needling Amsterdam in je spieren worden geplaatst, geef je de spier een ontspanning. De spier wordt als het ware even opnieuw geïnstalleerd. 

Fysiotherapie

Niet alleen bij spierknopen kan dry needling effectief zijn. Ook bij gespannen spieren kan dry needling Amsterdam helpen de spanning van de spier af te halen. Om dry needling te mogen uitvoeren moet je verschillende certificaten hebben behaald. Alle therapeuten die werkzaam zijn bij dry needling Amsterdam zijn in het bezit van alle benodigde certificaten om dry needling te mogen toepassen. Naast dry needling kun je bij dry needling Amsterdam ook terecht voor fysiotherapie behandelingen en ook manuele therapie wordt hier aangeboden. Dry needling gaat vaak gepaard met manuele therapie of fysiotherapie om zo snel mogelijk van je klachten af te komen.