Pro Cardvlinders
Image default
Webdesign

Maatwerk website

Precies zoals jij het wilt hebben

Een maatwerk website is heel anders dan een template website. Een template website wordt gemaakt met, zoals het woord al zegt, een template. De website bestaat uit een standaard sjabloon en wordt ingevuld met informatie, foto’s en andere elementen van de opdrachtgever. Bij een maatwerk website is dit een ander verhaal. Hier wordt de website namelijk in zijn geheel ontworpen door een vormgever en vervolgens gemaakt door een website-developer. Zo heb je de mogelijkheid om letterlijk alles naar jou hand te zetten en heb je ook meer mogelijkheden in het ontwerp van je website. Het is namelijk veel gemakkelijker om aan alle eisen van een opdrachtgever te voldoen via een maatwerk website dan om een template website aan te passen aan deze eisen.

Voordelen en nadelen aan een maatwerk website

Zoals hierboven al is genoemd is het grootste verschil/voordeel van een maatwerk website dat hij volledig naar jou hand gezet kan worden. Je hebt invloed op het ontwikkelproces én de werking van de website. Hierdoor is het ook makkelijker om jou website op te laten vallen en te kunnen onderscheiden van concurrenten. Omdat de online factor tegenwoordig erg groot is geworden heeft bijna elk bedrijf wel een website. Dit is vaak de eerste indruk die een (potentiële) klant van je bedrijf krijgt aangezien er vaak eerst word gegoogled naar een bedrijf voordat er andere acties worden ondernomen. Zo krijg je ook de kans om je aan te kunnen passen op je doelgroep. Andere voordelen van een maatwerk website zijn:

–       Het toepassen van specifieke koppelingen

–       Gemakkelijk te beheren

–       Eigen stijl toevoegen

–       Meer conversie door conversiegericht ontwerp

–       SEO geoptimaliseerd

–       Snelle laadtijd

Naast voordelen zijn er helaas ook een paar nadelen aan een maatwerk website. Zo is het maken van een maatwerk website duurder dan een template website. Dit kun je als een nadeel zien. Echter heb je veel meer opties bij een maatwerk website en hier betaal je dus iets meer voor. Je kunt het dus ook als investering zien. Deze kun je later weer terug verdienen door de vele conversies.

https://coolminds.nl/software/maatwerk-websites