Pro Cardvlinders
Image default
Rechten

Compliance management

Compliance management houd in dat je voldoet aan alle wettelijke verplichtingen die gelden voor je bedrijf. Dit betekent dat een persoon of bedrijf werkt binnen de geldende wet en regelgeving en alle normen nakomt. Om je hierin te ondersteunen is er compliance management software ontworpen. Deze software is ideaal voor QHSE managers en kan hem of haar ontzorgen op veel verschillende vlakken binnen het management. Denk hierbij aan het voldoen en naleven van de wettelijke en niet wettelijke vereisten binnen het bedrijf. De compliance management geeft je in één blik een overzicht over alle wet en regelgeving. Hierdoor kan je onder anderen de impact van risico’s inschatten. Een QHSE manager is de persoon die verantwoordelijk is voor het KAM of QHSE beleid binnen een bedrijf. Dit betekend dat deze persoon zich voornamelijk richt op het maken van een gezonde en veilige werkplek. Daarnaast controleert deze persoon op het naleven van alle wettelijke regels. QHSE staat voor Quality, Health, Safety en Environment.

 

Functies van de compliance management software

De algemene functie van de compliance management software is hierboven al beschreven. Dit is namelijk het voldoen aan alle wettelijke verplichtingen. Echter heeft de software nog veel ander functies. Ik bespreek hier alle ins and outs.

 

Het beangrijkste in de compliance management software

Het belangrijkste in de compliance management software is het register. Hierin kan je een overzicht creëren voor welke wet je bedrijf relevant is. Daarnaast heb je een wijzigingsoverzicht waar alle wijzigingen in worden weergegeven. Hierin staan alleen dingen die relevant zijn voor jou.  Naast het register geeft de software je ook inzicht in je borgingen. Denk hierbij aan alle verplichtingen omtrent borgingen. Verder brengt de software ook inzicht in je databank. Hierbij kan je denken aan alle content omtrent Arbo en Veiligheid maar ook milieu en voedsel zaken. Verder kun je alle bedrijfsdocumenten zoals vergunningen toevoegen aan de software zodat je hier één overzicht van hebt. Naast al deze functies zijn er nog vaak nog overige functies beschikbaar zoals een dashboard waarin je in één oogopslag alle functies, documenten en registers kunt zien en aanklikken.

https://www.pharius.nl/compliance-management-software/