Pro Cardvlinders
Image default
Vervoer en transport

Pas op voor de wildgroei van taxibedrijven

Pas op voor de wildgroei van taxibedrijven

Taxibedrijven vindt je overal. Op het internet duizelt het van de wildste aanbiedingen, bijvoorbeeld voor taxiritten naar Schiphol. Maar hoe kies je nu voor bijvoorbeeld een goedkope taxi van Amsterdam naar Schiphol? Er bestaat onderhand een enorme wildgroei aan vervoersbedrijven. Helaas proberen nog steeds onbetrouwbare mensen een slaatje te slaan uit de enorme vraag naar vervoer van en naar het drukke vliegveld Schiphol in Amsterdam. Daarom volgen hier een paar tips waar je op kan letten bij het kiezen van een betrouwbare Schipholtaxi.

 

De tariefmeter in een taxi

Het systeem wat de prijs hanteert voor een taxi is voor veel mensen heel onduidelijk. En dit systeem is ook echt onoverzichtelijk te noemen. Juist daarom zijn velen vaak een beetje huiverig om een taxi te nemen of te bestellen. Als je in een taxi belandt waar een meter draait, dan begint de taxirit met een zogenaamd ‘starttarief’ en vervolgens loopt deze meter door gedurende de tijd die benodigd is om bij de plaats van bestemming te komen. Bij bijvoorbeeld een stoplicht wat op rood staat en dus een wachtende taxi loopt de meter wel op.

 

Spreek een vaste prijs af met een Schipholtaxi

Uiteindelijk weet je vooraf dus niet wat de prijs bij uitstappen zal zijn. Het advies voor een Schipholtaxi is dan ook om wel te kiezen voor een vast tarief. Dit kan je voordat je instapt duidelijk met de chauffeur of het taxibedrijf afspreken. Het is wettelijk geregeld dat deze prijzen voor taxiritten gemaakt mogen worden. Maar beter nog is het online vooraf reserveren van je Schipholtaxi, zodat je het gesprek niet meer aan hoeft te gaan op het moment van vertrek.

 

Naar Schiphol met een ervaren Amsterdams taxibedrijf

Er zijn veel ZZP-ers of zogenoemde vrije rijders die de diensten van een taxibedrijf aanbieden. Dit zien we meer en meer in Nederland, zeker na de invoering van de taxiwet in het jaar 2000. Blijf oppassen voor chauffeurs die woekerprijzen vragen. Zoals eerder gezegd, kunt u beter voor een betrouwbaar taxibedrijf kiezen en vooraf via het internet boeken. ‘Schipholtaxi Amsterdam’ is goed voorbeeld van een taxibedrijf met jarenlange ervaring. Een van origine Amsterdams taxibedrijf welke staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid.