Pro Cardvlinders
Image default
Vervoer en transport

Als marktleider in de branche van geconditioneerd vervoer moet je je papieren op orde hebben.

Het gaat om verse producten en daar komen strenge hygiëne- en veiligheidseisen bij kijken. Een bedrijf dat alle certificaten op orde heeft, is Frigo Group. Frigo Group Logistics (FGL) en Frigo Group Transport (FGT) beschikken beide over de benodigde certificeringen.

De twee meest recente certificaten die Frigo Group in haar bezit heeft gekregen, zijn ISO-9001 en International Food Standard (IFS Food). Financieel manager Anneloes Dros verwoordt de noodzaak en het nut ervan: “Je kunt als bedrijf niet meer zonder. Klanten vragen erom. En voor jezelf is het goed om te weten dat de organisatie en alle processen binnen het bedrijf aan alle internationale normen en eisen voldoen.” IFS Food geldt als dé wereldwijde standaard op het gebied van voedselveiligheid. Om die zekerheid op het gebied van levensmiddelen te kunnen waarborgen, zijn de auditscore en knock-out criteria in het leven geroepen. Met spreekt van ‘higher level’ (het hoogste niveau) als een bedrijf een percentage van 95 of hoger scoort. Frigo Group mag dus zeker trots zijn op haar 98,48%! IFS hangt nauw samen met ISO 9001. De complete core business van Frigo Group, het vervoer en de opslag van diepgevroren en gekoelde producten, wordt afgedekt met beide bewijzen. Dat de papieren van ISO 9001 en IFS binnen zijn, betekent zeker niet dat het Frigo-team nu achterover leunt. Het waarborgen van de kwaliteit is een volcontinu proces. De officiële audit vindt immers ieder jaar opnieuw plaats. Het gaat erom dat iedere medewerker de regels kent, ze naleeft en er alles aan doet om calamiteiten te voorkomen. Doet zich toch iets onverwachts voor, dan is het zaak snel en verantwoord op te treden.

Bent u nog geen klant bij Frigo Group, maar wilt u dat graag worden? U kunt bellen om een kennismakingsafspraak te maken met deze gekoeld transport expert. De telefoon wordt op werkdagen tijdens reguliere kantoortijden opgenomen: +31 850 440 680 of +31 252 419 017.

https://www.frigogroup.com/nl/