Pro Cardvlinders
Image default
Vakantie

Een nieuwe sloep kopen

Wil je een nieuwe sloep kopen? Dat doe je niet zomaar. Het kopen van een nieuwe sloep kan aardig wat kosten, waardoor het erg verstandig is om eerst een beetje onderzoek te doen. Je kan namelijk zelf ééntje helemaal ontwerpen, dit noemen we custom build, hiermee creëer jij je droom sloep. Dit is natuurlijk wel een stuk duurder dan een van te voren ontworpen model. Het is natuurlijk ook mogelijk om een nieuwe sloep te kopen die op voorraad zijn. Deze zijn vaak iets goedkoper en sluiten alsnog goed aan bij jouw voorkeuren!

Wat is een sloep?

Wanneer je een nieuwe sloep gaat kopen, is het wel handig om te weten wat de geschiedenis is van de sloep. Sloepen zijn een type zeilboot dat erg populair zijn in het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor zijn ze ook bekend als yawls, maar sloepen worden vaker gebruikt. Sloep is een oud woord voor een type boot met een enkele mast en bestaat al sinds de 17e eeuw. Sloepen werden vaak gebruikt voor het vissen en het vervoeren van vracht aan de kust. Tegenwoordig worden sloepen ook gebruikt als pleziervaartuigen, zoals zeilboten. Daarnaast worden ze ook nog steeds gebruikt om te slepen, omdat ze gemakkelijker te hanteren zijn dan een grotere yawl. De term yawl wordt soms door elkaar gebruikt met sloep, maar de eerste verwijst meestal alleen naar grotere sloepen met twee masten.

Verschillende soorten boten

Er zijn veel verschillende soorten boten. Sommige worden gebruikt voor recreatieve doeleinden, terwijl andere voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Het verschil tussen boten ligt hem in de lengte. De lengte van de boot bepaalt namelijk welk type boot het is en of het een zeilboot of motorboot is. Boten bestaan al sinds de tijd van de oude Egyptenaren. Ze werden voornamelijk gebruikt voor transport en vissen, maar hadden ook religieuze en ceremoniële toepassingen. De eerste boten werden van hout gemaakt, maar later werden ze ook van metaal en andere materialen gemaakt.

 

https://www.jryachts.nl/nieuwe-sloep-kopen/