Pro Cardvlinders
Image default
Banen en opleidingen

Zin in een nieuwe uitdaging? Kijk eens in de fitnessbranche!

De fitnessbranche is een actieve en unieke uitdaging. Het is ontzettend gezond om in beweging te zijn en hoe mooi is het dan om dit in een opleiding te combineren! Daarvoor bestaan er fitvak opleidingen en zo kun je je opleiden tot fitnesstrainer A en fitnesstrainer B. Tevens zijn er meerdere opleidingen die je in deze branche kan doen, maar dit zijn wel de meest populaire opleidingen.

Hoe is de fitnessbranche?

Het is natuurlijk ontzettend belangrijk om een gezond en goed werkend lijf te hebben. Zowel de juiste voeding als de juiste training kunnen een wereld van verschil maken. Fitness blijft daarom ook een trend dat nooit helemaal weggaat. Niet alleen ben je tevreden met je lijf, ook kun je veel meer aan! Je voelt je overdag energieker en je bent gelukkiger met een fit lichaam. Er wordt steeds meer aandacht besteed om de fitnessbranche voor zoveel mogelijk mensen meer aantrekkelijk en toegankelijk te maken. Zo zijn er clubs in de afgelopen jaren 24/7 open gegaan, zodat iedereen dezelfde kansen heeft of is er steeds meer keuze. Hierdoor is het belangrijk om in te spelen op de klantbehoefte en biedt dit een grote uitdaging. De wereld verandert en zo ook de fitnessbranche, maar dit betekent niet dat je niet in beweging kan blijven!

Fitness

Fitnesstrainer A

De opleiding tot fitnesstrainer A biedt jou dat je op niveau 3 kan lesgeven en mensen hun doelen helpt te bereiken. Je leert hoe de branche in elkaar zit en je kunt fitnessdeelnemers begeleiden in de basis. Hiervoor beschik je over kennis met betrekking tot anatomie, blessurepreventie, inspanningsfysiologie en trainingsleer. Het gaat hierbij om theoretische kennis, maar daarnaast moet je ook in staat zijn om over praktische vaardigheden te beschikken. Je moet natuurlijk kunnen lesgeven en je moet over vaardigheden beschikken op het gebied van klantbegeleiding. Met deze vorm van begeleiding ben je ook in staat sporttesten volgens protocol uit te voeren en kun je resultaten terugkoppelen.

Fitnesstrainer B

Als fitnesstrainer B is er net wat meer diepgang dan bij fitnesstrainer A. Hierbij zit je op niveau 4 en kun je de sporters wat extra’s aanbieden om nog dichter bij hun doelen te komen. Zo heb je dezelfde basis als bij fitnesstrainer A, maar maak je nu programma’s die aansluiten op iemands lichaam, mogelijkheden en ook indien er specifieke behoeften zijn. De praktische vaardigheden die hierboven al stonden worden nu ook meer toegepast. Je verdiept je meer in bijvoorbeeld trainingsleer en gaat individueler aan de slag met de klant. Als een van deze opleidingen bij je past of wanneer je geïnteresseerd bent in de fitnessbranche kan het zeker geen kwaad om met deze hoek kennis te maken! Er zijn genoeg fitvak opleidingen voor iedereen!