Pro Cardvlinders
Image default
Tuin en buitenleven

Waar je op moet letten als je wandelschoenen koopt

Je gaat op vakantie naar de bergen en dan is het belangrijk om goede wandelschoenen te hebben. Eigenlijk zijn er ontzettend veel eigenschappen waar je rekening mee moet houden als je wandelschoenen gaat kopen. Je kan namelijk niet zomaar schoenen aantrekken als je op de bergen gaat lopen. Je wilt een goede grip hebben en de schoenen moeten erg comfortabel zitten. Daarbij zijn wandelschoenen ook iets zwaarder. Je moet niet verwachten dat je ontzettend mooie wandelschoenen gaat tegenkomen die ook nog eens erg functioneel zijn. Wellicht dat er in de toekomst wel wat modernere en meer mode gerichte wandelschoenen op de markt komen. In deze blog wordt er uitgelegd waar je op moet letten als je wandelschoenen koopt. 

Welke type? 

Allereerst is het belangrijk dat je erachter komt, welke type wandelschoenen bij jou passen. Dit verschilt namelijk per locatie en wat je gaat doen. 

Er bestaan lichte wandelschoenen met een soepele zool die geschikt is voor de wat kortere wandelingen over makkelijke paden. Daarmee voorkom je pijn in kuiten bij het lopen.

Dan zijn er hogere wandelschoenen met daarin een ondersteuning voor de enkel. Deze schoenen zijn meer geschikt voor de bergen en wat hobbeligere plekken waar juist die ondersteuning goed is. 

Daarna komen de hoge wandelschoenen met een stevige en onbuigzame zool. Deze schoenen zijn geschikt voor de hobbelige locaties en voor meerdaagse wandelingen. 

Als laatste zijn er de zware hoge bergschoenen met een zeer stevige zool.  

Het kopen van de wandelschoenen

De winkel waar dat je de schoenen koopt kan ook zwaar meetellen. Ga naar een winkel waar ze wandelschoenen verkopen in plaats van dat je deze online besteld. Het is belangrijk dat je weet hoe een schoen aanvoelt en hoe je erop loopt. Als je naar de winkel gaat dan wordt er geadviseerd om naar een winkel te gaan waar ze specialisten aanwezig hebben die over wandelschoenen gaan. Deze mensen kunnen jou het beste uitleggen welke schoenen jij nodig hebt voor welke activiteit. Ook als je zelf niet weet welke schoenen je nodig hebt dan is het beter om naar een winkel te gaan die je hierin begeleid. 

Als je naar de winkel gaat dan wordt er aangeraden om doordeweeks naar de winkel te gaan, omdat het tijdens deze dagen minder druk is en zo kan je sneller en gemakkelijker geholpen worden. 

Het kan zijn dat je al eerder wandelschoenen hebt gehad maar dat deze kapot zijn gelopen. Neem de oude wandelschoenen gerust mee naar de winkel. De specialisten kunnen ernaar kijken en een wandelschoen aanbieden die dezelfde eigenschappen heeft als de schoen die je hebt. 

Laat je dan ook niet verleiden door het uiterlijk van de schoenen. Wandelschoenen zijn over het algemeen niet de mooiste schoenen en het is simpelweg belangrijk om een schoen te kopen die lekker zit en erg functioneel is tijdens je reis. 

Als je schoenen gaat passen, draag dan wandelsokken, zodat je zeker weet dat de schoenen tijdens de reis ook lekker zitten. 

Overweeg daarbij ook om speciale inlegzolen aan te schaffen. Speciale inlegzolen geven je zolen meer ondersteuning. Dit zorgt er dan ook voor dat je minder last krijgt van je voeten en dus prettiger loopt. 

Vraag ook in de winkel na hoe lang de schoenen kunnen meegaan. Wandelschoenen kunnen vrij duur zijn en dus is het fijn als een schoen lang kan meegaan. Je wilt namelijk niet dat een schoen al versleten is na 1 bergwandeling. 

 

https://www.wandelschoenopmaat.nl/nieuws/de-6-oorzaken-van-pijn-in-de-kuit-bij-wandelen/