Pro Cardvlinders
Image default
Electronica en Computers

De smart jacket

We gebruiken de smartphone tegenwoordig overal, maar ook in het verkeer wat voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Vaak staat dan ook de GPS aan, zodat je weet waar je heen moet, maar hierdoor zie je heel veel in het verkeer niet en kunnen er vervelende ongelukken ontstaan. Volgens een onderzoek onder Amsterdammers is gebleken, dat een derde van de Amsterdammers hun smartphone gebruikt onder het fietsen en 41% doet dat om te navigeren. De helft geeft dan ook aan daardoor vaak in gevaarlijke situaties te komen, dit is erg vervelend en daarom proberen steeds meer bedrijven hier ook daadwerkelijk iets aan te doen.

Daarom zijn Vodafone en de Fietsersbond nu bezig met ontwikkelen van een smart jacket. Deze jas heeft een ingebouwde minicomputer en kan verbonden worden met de Google Maps op jouw telefoon. Wanneer jij dan onderweg bent zie je lichtgevende pijlen op je jas die laten zien welke kant je op moet. Wanneer je je duim opsteekt krijg je zelfs een smiley te zien op je jas, dit kan je gebruiken wanneer je voorrang krijgt van een auto. Deze jas is nog in concept en of hij op de markt komt weten we niet, maar ideaal zal het wel zijn.

Het is eigenlijk een soort GPS tracker die precies weet waar je bent, alleen hoef je op dat moment niet op je telefoon te kijken. GPS trackers zijn er al voor bedrijven, zodat je bijvoorbeeld kan zien wanneer een voertuig van jouw bedrijf beweegt. Zo hoef je je minder vaak zorgen te maken om voertuigen die nog op de bouwplaats staan. De GPS tracker zorgt er dan ook voor dat veel in ons leven gemakkelijker wordt, omdat we met veel kunnen worden geholpen, wat zorgt voor minder diefstallen, maar bijvoorbeeld ook voor een veiliger verkeer, zoals het voorbeeld hierboven.

https://mygpstracker.nl/