Pro Cardvlinders
Image default
Electronica en Computers

Idensys is het nieuwe identificatie systeem van de overheid

Idensys is het nieuwe identificatie systeem van de overheid. Met dit systeem is het nu gemakkelijk om 1 login te gebruiken voor alle websites / diensten die je wilt benaderen. Je kunt nu nog met DigiD inloggen op overheidswebsites als de belastingdienst en Mijn Toeslagen, maar de nieuwe veilige standaard wordt: Idensys.

Idensys toepassingen

Daarnaast kan je ook gewoon veilig inloggen op internet of bij de online banking. Verder is Idensys ook heel goed te gebruiken bij het online aanvragen van stukken bij de gemeente en andere online zaken regelen bij de gemeente. Maar ook als je online zaken bij de Belastingdienst of zorgverlener wil doen, kan dat met de nieuwe Idensys zonder problemen.

Inloggen met Idensys

Dit nieuwe systeem is zo handig en geeft iedereen de gelegenheid slim om te gaan met Idensys. Want je kan het gebruiken voor online winkelen, bankieren en gewoon simpele dingen zoals je email checken. Het inloggen zal geschieden bij dienstverleners zoals MijnDUO, Aegon, Min. Buza, Belastingdienst, Nictiz, BKR, Bouw ID, CreAim, Zilveren Kruis en nog vele anderen.

Men kijkt zelf ook al naar de mogelijkheid om dit systeem te gaan gebruiken voor Gmail login en Hotmail. Deze pilots worden in 2016 geëvalueerd en daarna weten we dan eindelijk als dit herkenningsysteem zal werken voor ons. Idensys is dus heel handig en maakt inloggen stukken gemakkelijker. Dit omdat je met 1 login bij alle grote instanties kan inloggen, zo hoef je maar 1 login te onthouden en dat is gemak op z’n best.

Idensys wordt momenteel door verschillende bedrijven getest. Als deze testfase voorbij is, dan duurt het niet lang meer, voordat je ook zelf over een Idensys login kan beschikken.

https://www.idensysinloggen.nl/