Pro Cardvlinders
Image default
Auto's en Motoren

Peugeot 206

De auto Peugeot 206 mag met recht een succesnummer genoemd worden. Voor zover mogelijk; nog meer dan dat. De eerste Peugeot 206 rolde in 1998 van de band en vervolgens was de zegetocht niet te stoppen. Ondanks hevige concurrentie in de vorm van de Renault Clio, de Ford Fiesta en de Fiat Punto overtrof de Peugeot 206 alle verwachtingen. Het werd de meest verkochte Peugeot en meteen ook de meest verkochte Franse auto ooit.

Zeer populaire auto

In Europa werd de Peugeot 206 tot 2013 geproduceerd, in Zuid Amerika zelfs drie jaar langer. De echte liefhebbers kunnen nog altijd terecht in Iran, waar de populaire auto nog steeds geproduceerd wordt. De Peugeot 206 volgde de ook al succesvolle 205 op en dat ging de vierwieler dus gemakkelijk af. In Europa werd het succesnummer opgevolgd door de Peugeot 207. Het geheim van deze compacte klasse auto? De auto bleek ideaal voor in de stad en bovendien reed je er ook gemakkelijk mee op de snelweg. De auto straalde iets sportiefs uit en was ook gewoon zeer betrouwbaar. De Peugeot 206 werd onder meer geproduceerd in Mulhouse, Wuhan, Los Andes en Teheran.

Zomaar pech onderweg

Hoewel je als je een auto koopt er nooit echt bij stil staat, kun je elk moment dat je achter het stuur van een auto zit- ongeacht welk merk- te maken krijgen met pech. Zomaar, en altijd op een moment dat het je niet past. Gelukkig hoef je als je een beroep wilt doen op Pechhulp Nederland al lang geen duur abonnement meer te hebben zoals je die ook niet af hoeft te sluiten als jij je laat helpen door een monteur. Tegenwoordig bel je gewoon met RoadGuards, monteurs die 24/7 onderweg zijn. Bellen en een half uur later heb je pechhulp. Een abonnement is dus niet nodig. Je betaalt gewoon rechtstreeks aan de monteur.