Pro Cardvlinders
Image default
Aanbiedingen

Wil je leren spelen met je kat? Lees dan vooral gauw verder!

Wil je leren spelen met je kat? Lees dan vooral gauw verder!

De hondeneigenaren zullen ons over het algemeen misschien wel een beetje uitlachen voor, tijdens en na het lezen van dit blog, maar dat is dan maar zo. Hoe makkelijk het spelen met een hond namelijk gaat, zo stroef verloopt het vaak als we dit proberen met een kat. Dit heeft niet alleen te maken met de kwispelende staart van honden en hun grote roze tong die ze al gauw uit hun bek hangen, maar vooral met het gemiddelde humeur van een kat. Katten bepaalden, bepalen en zullen altijd bepalen wat er wanneer gebeurt en daar hebben wij als mens praktisch geen invloed op. Toch zijn er wat manieren om toch met je kat te kunnen spelen. Wat deze manieren zijn en hoe jij dus logischerwijs zou kunnen spelen met je kat, lees je in dit blog!

De perfecte timing

Als iets belangrijk is tijdens het spelen met je kat is het wel het moment waarop je dit doet. Veel katten zijn al snel chagrijnig of hebben hun hoof simpelweg niet staan naar dat ene bolletje wol dat van de ene naar de andere kant van de kamer beweegt. 

Zolang jij jouw kat naar jou toe laat komen als deze wél in de stemming is om te spelen, is er eigenlijk niets aan de hand. Dit merk je vooral wanneer katten een stuk jonger zijn. Waar ze het ene moment lekker liggen te slapen, zouden ze het andere moment al kunnen stuiteren omdat er een rinkelend balletje voorbij rolt…

Spelen op afstand

Tot slot willen we je erop wijzen dat het mogelijk is om te spelen op afstand. Door bijvoorbeeld een kattenkrabpaal aan te schaffen, weet je zeker dat jouw handen gespaard blijven, jouw kat kan kiezen wanneer er gespeeld wordt en deze ook nog eens heel veel plezier kan beleven. Een win-win-winsituatie dus!

https://www.krabpaal.nl/krabpalen/