Pro Cardvlinders
Image default
Aanbiedingen

Milieuvriendelijke en duurzame raambekleding voor je badkamer

Kunnen badkamerjaloezieën milieuvriendelijk zijn?

Als het om badkamerjaloezieën gaat, zijn er bepaalde overwegingen die de keuze wat kleiner maken. Badkamers genereren veel vocht dat de meeste jaloezieën kan beschadigen. Houten jaloezieën trekken krom als ze aan vocht worden blootgesteld. Ook stoffen jaloezieën ontwikkelen schimmel als ze aan vocht worden blootgesteld, en daarom zijn waterdichte jaloezieën misschien de perfecte oplossing voor je behoeften.

Andere overwegingen zijn privacy en de lichtfactor. Badkamers vereisen veel privacy, vooral ’s nachts. Maar terwijl je je concentreert op het privacy-aspect, mag je niet te weinig natuurlijke licht krijgen. Lichtinval is van vitaal belang om de badkamer droog en kiemvrij te houden. Zonlicht heeft die speciale kwaliteit die de atmosfeer op natuurlijke wijze ontsmet. Om de badkamer, schoon en droog te houden, moet je jaloezieën al het zonlicht dat erop valt benutten. Zonlicht houdt de kamer ook op natuurlijke wijze warm, zodat je kostbare energie bespaart. Zoals je ziet is het kiezen van een badkamer raambekleding dus geen gemakkelijke opgave.

Wat maakt raambekleding milieuvriendelijk?

Recyclebaar: Er wordt veel nadruk gelegd op soorten raambekleding die recyclebaar zijn. Jaloezieën die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals hout, aluminium en bamboe zijn recyclebaar en kunnen als milieuvriendelijk beschouwd worden. Doordat ze geen giftig afval produceren, zijn deze jaloezieën een goede keuze voor je ramen.

Duurzaam: De duurzaamheid van jaloezieën heeft een indirect effect op het milieu. Als jaloezieën duurzaam zijn en lang meegaan, leidt dat tot minder verbruik, productie, en afvalproductie. Afval verminderen is een geweldige manier om het milieu te helpen.

Energie-efficiënt: Energie-efficiëntie is een andere manier om met behulp van jaloezieën een groenere levensstijl te bereiken. Omdat een groot deel van het energieverlies via de ramen gebeurt, kan het bedekken ervan met isolerende raambekleding een heel eind helpen om je energieverbruik te verminderen. Energieproductie en -verbruik is een van de belangrijkste veroorzakers van broeikasgassen. Elke raambekleding dat warmteverlies voorkomt of de behoefte aan energieverbruik vermindert, valt in de categorie milieuvriendelijk. 

Milieuvriendelijke raambekleding voor badkamers

Aluminium jaloezieën

Als het gaat om de perfecte combinatie van schoonheid en praktisch nut, zijn aluminium jaloezieën een uitstekende keuze voor badkamers. Hun metalen constructie beschermt ze tegen vocht en de dichte plaatsing van de lamellen zorgt voor voldoende privacy. Als je het licht wilt afsnijden of de privacy van het interieur wilt bewaren, zet je de lamellen gewoon in een gesloten stand. Aluminium jaloezieën worden op grote schaal gerecycleerd en op verantwoorde wijze gewonnen, waardoor ze een van de meest milieuvriendelijke keuzes voor de badkamer zijn.

Stoffen rolgordijnen

Stof dat behandeld is om vocht tegen te houden kan ook een andere milieuvriendelijke optie voor de badkamer zijn. Deze rolgordijnen zouden een aantrekkelijke aanwinst zijn voor elke badkamer, omdat ze veel privacy bieden en tegelijk een afgemeten hoeveelheid licht binnenlaten. Omdat ze van natuurlijke grondstoffen afkomstig zijn, brengt de productie van deze jaloezieën weinig schade toe aan het milieu.

Kunststof houten jaloezieën

Jaloezieën van kunststof hout geven de badkamer een perfecte mengeling van privacy en lichtregulering. De lamellen kunnen zo geplaatst worden dat ze de inkijk blokkeren, terwijl ze toch voldoende spleet laten om licht door te laten. Kunststof houten jaloezieën zijn vochtbestendig en uiterst gemakkelijk schoon te maken.

Bamboe Jaloezieën

Jaloezieën van bamboelatten zijn een andere milieuvriendelijke oplossing voor je badkamer. Deze bamboe jaloezieën zijn geweldig voor privacy, lichtregeling, en isolatie. De dikke lamellen kunnen geplaatst worden om het raam meer bedekking te geven en tegelijk de lichtinval te regelen, terwijl het dikkere materiaal ervoor zorgt dat de inkijk geblokkeerd blijft. Het dikke materiaal helpt ook je badkamer te isoleren. Bamboe groeit heel snel, waardoor het een zeer duurzame hulpbron is. Het materiaal is ook bio-afbreekbaar.

https://www.raamdecoratie.com