Pro Cardvlinders
Image default
Zakelijk

Een training OR volgen

Een training OR volgen

Er zijn verschillende mogelijkheden om een training OR te volgen. Hier onder staan een aantal belangrijke aangegeven. Het gaat dan namelijk om de volgenden:

–          Vanuit het werk

–          Privé voor solliciteren

–          Particulier voor eigen bedrijf

–          Via de overheid

Vanuit deze vier richtingen komen de meeste mensen bij de training OR terecht. Elke richting is even valide, maar toch ligt de nadruk vaak op andere elementen bij de verschillende groepen. Zo willen mensen die vanuit hun werk een training OR volgen vaak de vaardigheden gelijk toe kunnen passen. Daarnaast lopen ze ook tegen problemen aan die ze graag willen oplossen. De training OR ziet de problemen dan ook als uitdagingen die kunnen worden overwonnen met voldoende kennis, kunde en inzet.

Privé, privaat en particulier

Het kan ook zijn dat iemand zelf het initiatief neemt om een training OR te volgen. Ten eerste kan het van pas komen bij het solliciteren. Het ziet er namelijk goed uit als iemand gemotiveerd is en in zijn of haar vrije tijd zulke uitdagingen aan gaat. Daar komt nog bij dat er een officieel certificaat wordt uitgegeven na de cursus. Ten tweede is het mogelijk dat iemand in zijn eigen bedrijf een beetje ondersteuning nodig heeft. In zo een geval kan een cursus ook goed van pas komen. Het beter kunnen leiden van een bedrijf leidt uiteindelijk tot meer omzet en winst. Het leidt echter ook tot gelukkigere werknemers, daar ze succesvol geleid worden en er naar hen geluisterd wordt.

Ondernemingsorganen in de overheid

Als het op de overheid aankomt, dan werkt een OR iets anders. Het is namelijk zo dat de werknemers geen direct contact hebben met politici. Daarentegen hebben werknemers overleg gesprekken met de overheidsmedewerkers die boven hen staan, wat voorkomt dat iets een politieke kwestie wordt.

http://www.academy4-or.nl/or-trainingen/