Vespa LX Touring

Het scooter merk Vespa bestaat al sinds 1946. Eigenlijk is het geen op zichzelf staand merk maar een model van motorfabrikant Piaggio. Voorheen was Piaggio een vliegtuigbouwer, na de Tweede Wereldoorlog kwamen ze op het idee om de materialen en onderdelen in de fabriek te gebruiken voor de productie van scooters voor een groot publiek. Om die succesvolle beslissing te vieren werd er zestig jaar na het eerste model een bijzondere nieuwe Vespa LX op de markt gebracht. Naast de standaard versie werd er ook een Vespa LX Touring gelanceerd met een aantal extra accessoires om lange ritten nog plezieriger te maken.

 

Op pad met de Vespa LX Touring

De Vespa LX is een heel fijne stadsscooter. De scooter rijdt goed en is zeer wendbaar in het dagelijkse stadsverkeer. Om de hobbyrijders wat extra te geven werd ook een Vespa LX Touring model gelanceerd. Deze versie is luxer uitgevoerd met een aantal toevoegingen die niet alleen mooi maar ook praktisch zijn. Een extra bagagerek bijvoorbeeld van chroom. En ook een klein windscherm die ritten in de kou wat aangenamer maakt. De uitstraling van de Vespa LX Touring is ook wat meer retro met al dat extra chroom, het is een prachtige scooter om te zien. De scooter slaat een brug tussen de klassieke Vespa look en de moderne vormgeving van nu.

 

Vespa Primavera Touring vervangt de Vespa LX Touring

De Vespa LX Touring is ondertussen uit het assortiment genomen en vervangen door de Vespa Primavera Touring. Hoewel het nieuwe model veel lijkt op de LX Touring zijn er vooral onder de kap een aantal zaken verder verbeterd. Dat wil niet zeggen dat de Vespa LX Touring vergeten is, je kunt nog steeds onderdelen en accessoires aanschaffen om deze scooter zelf te onderhouden. Zo geniet je nog jarenlang van de Vespa LX Touring.

https://www.fastfuriousscooters.nl/vespa/