Pro Cardvlinders
Image default
Aanbiedingen

Hoe je in 5 stappen een project ontwerpt dat de productiviteit optimaliseert

De eerste indruk is belangrijk, en de ingang van je kantoor is het eerste wat klanten, partners en werknemers zien. Je wilt ervoor zorgen dat het de cultuur van je bedrijf weerspiegelt en een gastvrije omgeving creëert. Het ontwerp van je kantoor kan ook van grote invloed zijn op de productiviteit van je werknemers. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de juiste mix van licht, kleur en geluid kan leiden tot meer focus en concentratie. Hier volgen enkele tips voor het ontwerpen van een kantoor dat de productiviteit optimaliseert.

1. Laat er licht zijn

Natuurlijk licht is het beste soort licht voor concentratie en productiviteit. Richt je kantoor zo mogelijk in met grote ramen die veel zonlicht binnenlaten. Als je geen natuurlijk licht kunt krijgen, zorg er dan voor dat de verlichting in je kantoor helder en gelijkmatig is. Vermijd TL-verlichting, die hard kan zijn en vermoeide ogen kan veroorzaken. Kies in plaats daarvan voor LED-verlichting, die gemakkelijker is voor de ogen en naar behoefte kan worden gedimd of verlicht. Benieuwd naar de mogelijkheden van verlichting bij projectinrichting? Bekijk dan eens de mogelijkheden van Kato.

 

2. Houd het koel

Temperatuur speelt een grote rol bij comfort en concentratie. De ideale temperatuur voor een kantoor ligt tussen 68 en 72 graden Fahrenheit. Laat werknemers, indien mogelijk, de temperatuur aanpassen aan hun individuele voorkeuren. Dit kleine gebaar kan er voor zorgen dat ze zich comfortabel en gewaardeerd voelen.

 

3. minimale afleiding

 Werknemers moeten zich op hun werk kunnen concentreren zonder te worden afgeleid door lawaai of voetgangers. Richt je kantoor zo mogelijk in met privé-werkplekken of ruimtes waar werknemers naartoe kunnen om even weg te zijn. Zorg er ook voor dat gemeenschappelijke ruimten zoals de keuken of de pauzeruimte niet in de buurt van werkruimten liggen.

 

4. bevorder de samenwerking

Hoewel het belangrijk is om afleiding tot een minimum te beperken, wil je ook niet dat werknemers zich geïsoleerd voelen van elkaar. Bevorder de samenwerking door open werkplekken te ontwerpen waar werknemers gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren. Zorg voor comfortabele zithoeken waar mensen kunnen pauzeren of informeel kunnen vergaderen.

 

5. voeg wat kleur toe

Volgens onderzoek van de Universiteit van Texas in Austin bevorderen koele kleuren als blauw en groen ontspanning, terwijl warmere kleuren als geel en rood het energieniveau verhogen. Als je verfkleuren voor je kantoor kiest, bedenk dan wat voor soort stemming je wilt creëren.

 

https://katoprojecten.nl/