Pro Cardvlinders
Image default
Hobby en vrije tijd

Waar let je op bij de aanschaf van een slijptol?

Waar let je op bij de aanschaf van een slijptol?

 

Wanneer jij op zoek bent naar een slijptol, dan is zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet tijdens het aanschaffen van zo’n apparaat. Allereerst is het natuurlijk van belang om te bepalen waarvoor je deze wilt gebruiken. Dit bepaald namelijk zaken zoals het vermogen, maar ook het type slijptol dat je hiervoor nodig hebt. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat een slijptol geschikt voor metaal andere eisen heeft, dan wanneer je ermee door hout moet kunnen. Om je een idee te geven wat er allemaal nog meer belangrijk is, hebben we een aantal tips voor je waar jij op moet letten tijdens de aanschaf van een slijptol.

 

Welke materiaal wil je kunnen bewerken?

Het klinkt zo logisch, maar toch blijkt dat er ontzettend veel mensen vaak geen idee hebben waar ze op moet letten bij het aanschaffen van apparatuur. Je kunt je wel voorstellen dat wanneer je voornemens bent om een Slijptol te gaan gebruiken voor het slijpen van metaal, dit een andere kracht vereist, dan wanneer je aan de slag gaat met hout of allerlei andere zaken. Niet voor niets is het dus van belang om dit op voorhand te weten, zodat je hiervoor een geschikte slijptol kunt aanschaffen.

 

Snoerloos of met kabel?

Een snoerloos apparaat is natuurlijk een stuk gemakkelijker, dan wanneer je rekening moet houden met een kabel. Uiteraard zijn er ontzettend veel mogelijkheden ten aanzien van een slijptol op accu, maar is het voor bepaalde klussen simpelweg niet mogelijk. Ondanks het feit dat accu’s steeds sterker worden, zien we toch dat een slijptol op stroom effectiever en dus ook voor veel meer klussen kan worden ingezet. De aanschaf mag dan wel wat duurder zijn, maar op lange termijn zul je merken dat je er veel meer plezier van hebt. Sta jij op het punt om een slijptol aan te schaffen? Neem dan eerst even een kijkje op 5top om eenvoudig verschillende apparaten met elkaar te kunnen vergelijken.