Pro Cardvlinders
Image default
Boeken en Tijdschriften

Boek printen

Tegenwoordig bestaan er zulke goede printers dat een eigen boek printen thuis gewoon mogelijk is. Je hebt naast de printer nog alleen goede boek papier en inkt nodig.

Hoe pak je het aan?

Een boek printen is heel simpel. Eerst maak je de indeling in bijvoorbeeld Word. Daarna druk je gewoon op printen. Als het juiste papier en inkt erin zit moet alles goed gaan. Begin voor de zekerheid met 1 bladzijde van boek printen en als die goed is ga je verder.

Inbinden

Het duurt met een normale printer ongeveer een uur om een boek van 800 pagina’s te printen. Als het boek printen klaar is kun je het gaan inbinden. Je kunt in de winkel of online hiervoor zachte of harde kaft kopen. Je kunt ook een handige inbind machine kopen. Op deze manier gaat het inbinden van de boeken heel makkelijk.

Laten printen

Je kunt ook natuurlijk het boek printen overlaten aan de drukkerij. Het komt tegenwoordig op dezelfde prijs neer. Het materiaal dat je nodig hebt is ongeveer even duur als de kosten voor boek printen bij een drukkerij. Je krijgt bij een drukkerij bovendien een veel beter kwaliteit.

Voor meer informatie over boek printen kun je de drie websites bezoeken die we uitgekozen hebben voor deze onderwerp.