Pro Cardvlinders
Image default
Aanbiedingen

Exotische planten

Exotische planten

Er zijn ontzettend veel verschillende planten op de wereld. Ook in Nederland zijn al erg veel planten verkrijgbaar. Niet iedere plant kan groeien in de Nederlandse temperaturen. Over het algemeen zijn de zomermaanden niet het probleem, maar de winterse in Nederland zijn over het algemeen vrij strengen. De planten kunnen dit over het algemeen niet aan en gaan dood. We hebben het dan wel over de exotische planten. Toch zijn er een aantal planten naar Nederland geïmporteerd. Wij vertellen jou graag om welke planten dit gaat. Lees snel verder en ontdek meer over de exotische planten voor jouw tuin. 

 

Cistusroos 

Deze plant is afkomstige uit het Middellandse Zeegebied en is bij veel consumenten bekend als ingrediënt voor de zuigtabletten of thee. De struik hefet een aantal prachtige bloemen. De bloemen zijn super dun en vallen op doordat ze een licht gerimpelde structuur hebben. In Nederland wordt deze plant vaak aangeplant in een pot. De plant voelt zich ook prettig op een beschut plekje in de rotsen, maar in Nederland hebben we helaas niet zoveel rotsen. Door de juiste bescherming te bieden aan de Cistusroos, kan deze plant gemakkelijk overwinteren. 

 

Vijgenboom 

De vijgen in combinatie met geitenkaas is een heerlijk gerecht. Ben jij nog niet bekend met het gerecht? Dan is dit gerecht zeker een aanrader! Wat is lekkerder dan het kweken van jouw eigen vijgen? Dit kan door middel van een vijgenboom in jouw tuin. Indien je de vijgenboom alle ruimte geeft om te groeien, dan wordt hij tot drie meter hoog. Er zijn verschillende vijgenbomen verkrijgbaar. Wil jij de vijgenboom laten overwinteren? Kies dan voor een winterharde vijgenboom, bijvoorbeeld de Violetta. De vijgenboom is een echte accessoires voor in jouw tuin. 

 

Trachycarpus wagnerianus 

De Trachycarpus wagnerianus behoort tot de palmboomfamilie en staat ook wel bekend als de Wagnerpalm. De palmboom is afkomstig uit het mooie Japan en kan tot ongeveer 6 meter hoog worden in het Himalaya gebergte. In dit gebergte zijn de temperaturen ook niet altijd prettig en kan het met enige regelmaat regenen en gaan vriezen. Daardoor is de palmboom geschikt voor het Nederlandse klimaat. Door haar prachtige uitstraling is het een blikvanger voor elke tuin. Op dit moment is de Trachycarpus wagnerianus is van de populairste palmbomen bij MyPalmShop

 

Sterjasmijn 

De Sterjasmijn staat ook wel bekend als de Toscaanse Jasmijn. Het is een winterharde, mediterranse klimplant en redelijk gemakkelijk te verzorgen. De plant groeit het liefst onder het genot van een prachtig zonnetje. Deze klimplant is perfect voor een zonnige schutting of muur en dient in principe als accessoires. De bloemen hebben een heerlijke vanille geur en zijn stervorming; een prachtige toevoeging voor iedere tuin!  

 

https://www.mypalmshop.nl/