Pro Cardvlinders
Image default
Aanbiedingen

Buiten spelen goed voor je ogen

Uit onderzoek is gebleken dat het aantal kinderen dat een bril of lenzen moet dragen met een kwart gaat dalen, op het moment dat ze elke dag minimaal drie kwartier gaan buiten spelen. Dat is een belangrijke vinding, omdat is gebleken dat steeds meer kinderen in Amerika, Europa en met name Azië bijziend raken. Aan het einde van de middelbare school hebben zo een 80 tot 90 procent van alle leerlingen behoefte aan een bril of corrigerende lenzen. Een mogelijke verklaring kan zijn dat kinderen nu vaker naar beeldschermen van televisies, tablets en mobiele telefoons kijken dan naar een speelplaats. Daarbij mag niet vergeten worden dat een erfelijke aanleg hier ook een rol bij speelt.

Wanneer kinderen te lang lezen, film of televisie kijken en gamen, zou de groeiende oogbal schijnbaar te lang worden. Om dichtbij goed en scherp te kunnen zien moet de oogbal zich in gaan spannen, wat ook wel accommoderen wordt genoemd. Wanneer je een langere oogbol hebt, zal je minder hoeven te accommoderen. Maar dit kan er toe leiden dat je onscherp gaat zien in de verte.  

Het is dan natuurlijk wel ontzettend belangrijk dat een kind genoeg buiten komt, zonder enkele tegenzin. Het moet geen strijd worden om je kind genoeg zuurstof te bieden, buiten in de frisse lucht. Het kan echter voorkomen dat je even geen tijd hebt om op te letten wanneer je kind buiten wilt gaan spelen, en dus is het belangrijk dat je het ook leuk maakt voor je kind om buiten in de tuin te gaan spelen. Dit kun je doen door buitenspeelgoed aan te schaffen. Op deze manier zal je kind het ook interessant vinden om buiten in de tuin te spelen, of het nou alleen is, of met vrienden en vriendinnen uit de buurt. Dit hoeven geen houten schommels te zijn, maar kan natuurlijk ook een simpele zandbak of glijbaan zijn.

 

 

http://www.buitenspeelgoed.nl