Pro Cardvlinders
Image default
Particuliere dienstverlening

Het proces van het infrezen van de dekvloer: de voordelen van een cementdekvloer

Als u van plan bent om vloerverwarming te leggen door middel van het infrezen van de dekvloer, schakel dan onmiddellijk een professional in om deze klus te klaren. Het is erg van belang dat uw cementdekvloer correct wordt gelegd om problemen in de toekomst te voorkomen. Een cementdekvloer is misschien wel een van de meest unieke vloeren die in de laatste jaren flink is gestegen in populariteit. Als u overweegt dit in uw ruimte te gebruiken, schakel dan Multi Vloeren Brabant in. Zodra uw afspraak gepland is, hoeft u zich geen zorgen te maken over de voorbereiding. Het team komt namelijk met hun eigen materiaal naar u toe. Het enige waar ze uw hulp bij nodig hebben, is het geven van water om de mix voor het infrezen van de dekvloer mee voor te bereiden.

De design mogelijkheden met een cementdekvloer

Er zijn verschillende opties en stappen waar u over moet nadenken bij het infrezen van een dekvloer. Door de cementvloer in te frezen, wordt er plaats gemaakt voor de vloerverwarming. Daarna wordt er over deze laag een nieuwe cementdekvloer gestort. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om de rauwe cementlaag te behouden. Deze kunt u afwerken met een speciale sealer. Cementvloeren zijn duurzame vloeren die met goed onderhoud jaren meegaat. Het is een goede keuze om te gebruiken voor badkamers, keuken, kelder en garage. Mocht u niet houden van deze industriële look, dan is het geen probleem om over de cement vloertegels, tapijt of parket te leggen.

 

Hoelang duurt het droogproces van een cementdekvloer?

Zodra het team van Multi Vloeren Brabant uw cementdekvloer heeft gelegd, is het van uiterst belang dat u de vloer goed laat drogen. Over het algemeen wordt er gezegd dat u na 48 uur over de vloer kan lopen. Geef de vloer nog een extra week of twee om de de keuken te plaatsen. Het is belangrijk dat u niet vergeet dat u pas een vloerbedekking kan plaatsen zodra de dekvloer volledig uitgedroogd is. Dit houdt in dat u soms iets meer geduld moet hebben dan u vooraf dacht. Ga uit van een dag voor elke cm diepte tot de eerste 4 cm, daarna twee dagen per cm.