Pro Cardvlinders
Image default
Industrie

Waarom kunt u het best uw kunststof ontwerp laten lasersnijden?

Het bewerken van kunststof materialen vergt veel precisie. Voor ingewikkelde ontwerpen of vormen wilt u dan ook de beste technieken gebruiken. Daarom kunt u het best kiezen voor kunststof lasersnijden. Bij deze techniek wordt er gebruikgemaakt van een scherpe laserstraal die het materiaal uitsnijdt. Bij Piant kunt u terecht voor maatwerk en kunststof lasersnijden. Hier leest u nog meer voordelen van deze moderne techniek.

Veel mogelijkheden

Een laser is ontzettend dun en kan dus gebruikt worden voor kleine details en precieze ontwerpen. Hierdoor zijn er heel veel mogelijkheden voor patronen en ontwerpen in kunststof. U bent niet meer beperkt tot grove ontwerpen, maar u kunt uw creativiteit de vrije loop laten. Dit bedrijf zal ieder ontwerp voor u in orde maken. U bent gegarandeerd van de beste kwaliteit en afwerking.

Een mooie afwerking

Bij veel technieken is er direct contact met het materiaal en het apparaat. Dit zorgt vaak voor een minder nauwkeurige afwerking. Doordat een laser erg dun en sterk is, glijdt deze moeiteloos door de kunststof heen. Dit resulteert in een hele scherpe en nette rand. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over ruwe of opstaande randen. Doordat kunststof lasersnijden zo precies is, is er bijna geen afwerking meer nodig. Het hele proces is in één keer klaar. Hierdoor is dit proces ook erg snel.

Weinig materiaalverlies

Doordat kunststof lasersnijden erg precies is, hoeft er ook weinig materiaal verspild te worden. De laser kan namelijk op de millimeter nauwkeurig een ontwerp uitsnijden. Er hoeft dus geen rekening meer gehouden te worden met grote marges. Met kunststof lasersnijden maakt u dus ook optimaal gebruik van uw materialen. Bij Piant kunt u allerlei soorten materialen laten uitsnijden met een laser. Door de speciale lasersnijmachines en het nauwkeurige maatwerk bent u verzekerd van een efficiënt werkproces en een kwalitatief goed resultaat.

https://piant.nl/