Pro Cardvlinders
Image default
Financieel

Een goede Budgetcoach in Enschede inschakelen

Veel mensen hebben nog nooit van een budgetcoach Enschede gehoord. Dat is op zich niet vreemd, want budgetcoaching is een relatief jong beroep dat ontstaan is uit de schuldhulpverlening. De budgetcoach Enschede helpt mensen die geen problematische schulden (meer) hebben. Er is sprake van problematische schulden indien deze niet binnen drie jaar afbetaald kunnen worden.

Hoe gaat de budgetcoach Enschede te werk?

De budgetcoach  Enschede zal eerst een intakegesprek met u doen. Tijdens dit gesprek krijgt de coach een beeld van uw financiële situatie en zal hij u vertellen hoe hij te werk zal gaan. Ook kan het zijn dat tijdens de intake blijkt dat de budgetcoach Enschede u niet kan helpen, bijvoorbeeld omdat u een te laag inkomen heeft, of te veel schulden. In de meeste gevallen zal de budgetcoach u dan doorverwijzen naar de juiste persoon of instantie. Ook is het zo dat het intakegesprek in de meeste gevallen gratis en vrijblijvend is. Om een goed overzicht te krijgen van uw financiën, is het noodzakelijk dat uw (financiële) administratie op orde is. Is dat niet het geval, dan zal de budgetcoach u tips geven om een overzichtelijke en gemakkelijk bij te houden administratie op te zetten. Indien u dat niet alleen lukt, dan zal de budgetcoach Enschede dit samen met u doen.

Overzicht en besparen

Zodra de administratie op orde is, kan er begonnen worden met het budgetmaandoverzicht. In dit overzicht, staan al uw inkomsten en uitgaven. Hierdoor is gelijk inzichtelijk waar u (te) veel aan uitgeeft en waar u op besparen kan. Sommige besparingen zijn gemakkelijk te realiseren. U kunt hierbij denken aan het oversluiten van een abonnement of verzekering. U leert om te gaan met het nieuwe budget dat is vastgesteld in het budgetmaandoverzicht. Dit wordt vaak als lastig ervaren, maar ook hier kan een budgetcoach Enschede u bij helpen. De laatste fase van het coachingstraject bestaat uit nazorg. In deze fase heeft u alle kennis in huis om uw financiën in evenwicht te houden, en houdt de budgetcoach slechts een vinger aan de pols. Met het inschakelen van budgetcoach Enschede heeft u uw financiën zo weer op orde.