Pro Cardvlinders
Image default
Architectuur

5 manieren om je sloten geweldig te laten werken

 

  1. Het smeren van sloten is noodzakelijk. Sloten bestaan uit talrijke kleine bewegende delen en om deze goed te laten werken moeten ze worden gesmeerd. Zorg ervoor dat je iets als WD-40 of Tri-Flow gebruikt, omdat deze geen restjes achterlaten, die in de kleine onderdelen van je sloten blijven zitten. Slechts een druppeltje hiervan op de plaats waar je de sleutel in het slot steekt, kan je in de toekomst een hoop geld besparen. Vooral hier in Rotterdam, kan het weer funest zijn voor je sloten, dus is van vitaal belang om ze gesmeerd te houden.
  2. Bekijk je sleutel eens. Elke sleutel heeft “uitstulpsels” en “inhammen” en als de uitstulpsels minder duidelijk zijn geworden en de sleutel er versleten uitziet, zal deze misschien niet veel langer meer werken. Breng het naar je lokale slotenmaker en laat een reservesleutel maken. Dit zal je slot weer als nieuw laten werken.
  3. Forceer je sloten niet. Sloten zijn gemaakt om veel te verduren, maar als het slot het steeds moeilijker krijgt om te werken, zal het uiteindelijk stuk gaan. Dit geldt voor alle sloten, want je moet de sleutel altijd gemakkelijk in het slot kunnen draaien.
  4. Pas het slot, indien nodig, aan. De meeste deuren worden intensief gebruikt waardoor het slot en de “sluitkom” in het frame niet meer uitgelijnd zijn. De sluitkom is meestal een metalen plaat die in het kozijn zit. Het is in wezen de plaats waar de bout of de grendellijn gemakkelijk aangepast of afgesteld kunnen worden. Forceer echter nooit de bout of de grendellijn zelf, want dit kan onnodige schade aan het slot veroorzaken.
  5. Pak een schroevendraaier en stel alles af. Schroeven kunnen door het vele gebruik los komen te zitten. Zoek de schroeven op je deurknop of nachtslot en draai deze aan. Je moet ze nooit zo ver mogelijk aandraaien omdat dit in de toekomst problemen zou kunnen veroorzaken, maar zorg er wel voor dat elke schroef goed vastzit. Dit zorgt ervoor dat het slot goed aan de deur bevestigd is.

 

Woon je in de omgeving van Rotterdam en wil je meer informatie over hoe je je sloten op een goede én professionele manier kunt beveiligen? Bezoek deze website eens voor advies op maat: http://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam/