Pro Cardvlinders
Image default
Aanbiedingen

Implantaten in je mond

Vandaag de dag is uiterlijk belangrijker dan voorheen. Het is het onderwerp van de dag en de eisen worden steeds strenger. Iets wat een ontzettend belangrijk onderdeel van je uiterlijk is, is het gebit. Het gebit is namelijk bepalend voor je gezicht. Je zou zelfs kunnen zeggen dat je zelfvertrouwen wordt vergroot wanneer je mooie tanden hebt. Je kunt daarmee voor de dag komen, en anderen worden blij van jouw lach. Dit geeft een positieve eerste indruk.

Voor veel mensen klinkt dit als iets doodsnormaal. Maar er zijn ook mensen die dagelijks lijden aan gebitsklachten. Dit begint al vanaf kleins af aan, bij de orthodontist. Door verbeteringen van de methodes in de tandheelkunde zijn gelukkig veel van deze ongemakken te verhelpen.

Wat veel mensen vergeten is dat mondgezondheid zeer bepalend is voor je fysieke gezondheid. Dit is ook iets wat steeds vaker naar voren komt in de onderzoeken van nu. Zo kun je zien dat er ook een duidelijke relatie is tussen de parodontitis (tandvleesontsteking) en andere ziektes zoals bijvoorbeeld diabetes en verschillende hart- en vaatziekten.

Daarnaast kan een slechte mondgezondheid ook voor een negatief voedingspatroon zorgen. Wanneer afbijten of kauwen niet meer gaat zonder dat je pijn lijdt of problemen hebt, zal zo een iemand de voeding aanpassen in plaats van de klachten aan te pakken. Dit kan ook weer een negatieve invloed hebben op lichamelijke gezondheid.

Mocht het proces al zover zijn dat je tanden of kiezen bent verloren, dan kan dit worden opgelost door een implantoloog. Deze zal tandheelkundige implantaten plaatsen in je mond. Wanneer je een tand en/of een kies mist, dan zal je in de meeste gevallen ook de wortel missen. Een implantaat is dus een kunstwortel. Door deze op de plek te plaatsen waar er een tand of een kies gemist wordt en deze van een kroon te voorzien, zal de lege plek in je mond weer gevormd worden.

http://www.orfeokliniek.nl