Pro Cardvlinders
Image default
Aanbiedingen

De 3 mooiste goals van Messi voor FC Barcelona

Inmiddels is de beste voetballer aller tijden neergestreken in lichtstad Parijs. Maar Messi heeft 17 seizoenen bij de Spaanse topclub gespeeld en zich daar ontwikkelt als beste speler die Barcelona ooit heeft gehad. Nu hij weer steeds beter begint met spelen, blikken we in deze blog terug op de 3 mooiste goals die Messi ooit voor FC Barcelona gemaakt heeft. Een moeilijke keuze, maar wij zijn van mening dat deze drie de beste waren.

 

  1. Goal vs. Getafe

Volgens velen de mooiste goal van Messi ooit. Een jonge Lionel Messi van 19 jaar die slalomt door de verdediging van Getafe. Maar niet zo maar een slalom. Nee, eentje die op eigen helft al begon. Hij dribbelt langs twee aanvallers en sprint richting het vijandelijk doelgebied. Onderweg laat hij een handvol tegenstanders achter zich voordat hij zich in het strafschopgebied bevindt. Eenmaal daar laat hij nog twee verdedigers verbouwereerd achter en rond hij de bal langs de keeper in het doel. Een goal die op je netvlies blijft staan en die opvallend veel vergelijkingen heeft met een ander wonderschoon doelpunt van een Argentijnse grootheid: Diego Armando Maradona. 

 

  1. Goal vs. Athletic Club de Bilbao

Het is de Spaanse bekerfinale. Een volgepakt Camp Nou zit klaar om hun plaatselijke FC te zien spelen tegen Athletic Club de Bilbao. Barca is favoriet, maar Athletic moet je nooit onderschatten. Wanneer Messi de bal vlak over de helft aan de rechter zijlijn ontvangt, staan er nog 9 spelers van de tegenstander achter de bal. 9 seconden later ligt de bal in het doel, de spelers inclusief keeper gedesillusioneerd achterlatend. Messi begint een magnifieke solo, met een snelheid waarin hij niet te stoppen is, en dribbelt langs 4/5 verdedigers. Eenmaal aangekomen bij de hoek van het strafschopgebied haalt hij de trekker over. Een laag, kiezelhard schot belandt in de korte hoek. De keeper is kansloos. Een wereldgoal is gemaakt. En Barca wint de beker.

 

  1. Goal vs. Liverpool

Het is de halve finale van de Champions League. De hoogtijdagen van FC Barcelona lijken langzaam voorbij, maar toch staan ze in de halve finale van de Champions League tegen het Engelse Liverpool. De wedstrijd verloopt geheel volgens plan en met een 2-0 voorsprong mag Messi aanleggen voor een vrije trap op ongeveer 35 meter. Wanneer het 3-0 wordt, zal de wedstrijd voorbij zijn en is een plekje in de finale gegarandeerd. Denkt men. Alisson stelt een vierpersoons muur op en positioneert zich in het doel. Wanneer de scheidsrechter fluit, loopt Messi naar de bal. Boem. 1 seconde later ligt de bal achter in het net. Messi schiet de bal over de muur, kiezelhard in de kruising. Keeper kansloos en 3-0 op het scorebord. Een onvergetelijke goal in de halve finale van het miljoenenbal. Toch bleek de goal voor Barca uiteindelijk niet genoeg om door te gaan naar de finale. Liverpool was in de return met 4-0 te sterk. 


Wil jij de goals van Messi na doen? Oefen dan zelf! Op Your Sport Deal vind je een groot assortiment van verschillende voetbaldoelen. Bekijk nu de website en speel jouw favoriete doelpunten allemaal na!

https://yoursportdeal.nl/

Gerelateerde artikelen

Implantaten in je mond

Milieuvriendelijke en duurzame raambekleding voor je badkamer

Het beste rietwerk