Pro Cardvlinders
Image default
Aanbiedingen

Boekhoudkundig medewerker

Boekhoudkundig medewerker

Functie

 • Je verwerkt de boekhouding van de kandidaat-ondernemers die actief zijn in diverse domeinen en dus onderworpen aan verschillende BTW-regimes.  Je communiceert hun resultaat op maandelijkse basis.
 • Je controleert hun aankoopfacturen, onkostennota’s en verwerkt de boekhoudkundige afsluiting van hun dossiers
 • Je zorgt dat elke startende ondernemer zijn administratie op orde brengt, waarbij je de nodige communicatieve vaardigheden aan de dag legt
 • Je verwerkt de CODA-bestanden van de bankverrichtingen
 • Op kwartaalbasis bereid je de BTW aangifte voor
 • Je vormt een hoeksteen voor de verdere uitbouw en professionalisering van Starterslabo Vlaams-Brabant
 • Je rapporteert aan de coördinator.

Profiel

 • Je beschikt minimum over een bachelor accountancy en je hebt een relevante werkervaring van minimum 3 jaar
 • Je hebt een goede kennis van de BTW-wetgeving
 • Ervaring met het boekhoudpakket Exact Globe is een pluspunt
 • Je beschikt over een goede kennis van Microsoft xls
 • Je bent georganiseerd, stressbestendig, communicatief en geduldig.
 • Je werkt nauwkeurig en precies
 • Affiniteit met de leefwereld van zelfstandigen is een pluspunt.

Ons aanbod

 • Een boeiende functie binnen een organisatie met een verantwoord maatschappelijk doel.
 • Een 80% functie
 • Een stimulerende werkomgeving waar ondernemerschap centraal staat.
 • Een competitief loon, maaltijd- en ecocheques, hospitalisatieverzekering

In de rol van een professionele accountant speel je een cruciale rol in het financiële beheer van een organisatie. Met jouw kwalificaties en ervaring ben je uitstekend gepositioneerd om deze taken effectief uit te voeren. Hieronder volgt een gedetailleerde uiteenzetting van de vaardigheden en kwalificaties die je bezit, en hoe deze bijdragen aan je professionaliteit en succes in de boekhoudkundige sector:

1. Academische en Professionele Achtergrond: Je bezit een bachelor in accountancy, wat een solide basis biedt in zowel de theoretische als de praktische aspecten van boekhouding. Dit wordt versterkt door minstens drie jaar relevante werkervaring, waardoor je niet alleen de kennis hebt, maar ook de praktische vaardigheden om deze toe te passen in echte bedrijfssituaties.

2. Specialisatie in BTW-Wetgeving: Je goede kennis van de BTW-wetgeving is van onschatbare waarde, vooral in een regelgevingsintensieve omgeving. Dit stelt je in staat om te navigeren door complexe fiscale vraagstukken en zorgt ervoor dat de organisatie voldoet aan alle relevante fiscale verplichtingen en op de hoogte is van mogelijke fiscale voordelen.

3. Ervaring met Boekhoudsoftware: Ervaring met het boekhoudpakket Exact Globe is een belangrijk pluspunt. Kennis van dergelijke gespecialiseerde software verbetert de efficiëntie en nauwkeurigheid van de financiële rapportage en gegevensbeheer, en maakt geavanceerdere analyses en integraties mogelijk.

4. Vaardigheid in Microsoft Excel: Je goede beheersing van Microsoft Excel is essentieel voor het uitvoeren van complexe berekeningen, data-analyse en het presenteren van financiële informatie op een toegankelijke en begrijpelijke manier. Deze vaardigheid is cruciaal voor de dagelijkse operaties en strategische planning van elk bedrijf.

5. Professionele Eigenschappen: Je bent georganiseerd, stressbestendig, communicatief en geduldig, wat essentiële eigenschappen zijn voor iemand in een veeleisende en soms hectische rol als accountant. Deze eigenschappen stellen je in staat om efficiënt te werken onder druk, helder te communiceren met collega’s en klanten, en nauwkeurig te blijven in je werk.

6. Nauwkeurigheid en Precisie: Je vermogen om nauwkeurig en precies te werken garandeert dat de financiële administratie foutloos is, wat van cruciaal belang is voor de geloofwaardigheid en de financiële gezondheid van het bedrijf.

7. Affiniteit met Zelfstandigen: Een affiniteit met de leefwereld van zelfstandigen is een waardevolle troef, vooral als je werkt in een omgeving waar je veel te maken hebt met kleine bedrijven en ondernemers. Dit begrip kan helpen om beter te adviseren en ondersteunen bij financiële beslissingen die specifiek zijn voor zelfstandigen.

Samengevat combineer je diepgaande vaktechnische kennis met sterke interpersoonlijke vaardigheden en softwarevaardigheden, wat je tot een zeer capabele professional maakt in het veld van accountancy. Je bent uitstekend uitgerust om bij te dragen aan de financiële sterkte en groei van elke organisatie, terwijl je ook de mogelijkheid hebt om door te groeien naar meer geavanceerde en leidinggevende rollen.

https://vacatures.today/cat/Technical12.html

https://www.vindazo.be/vacatures/boekhoudkundig-medewerker.html