Pro Cardvlinders
Image default
Aanbiedingen

5 keukenapparaten waar je niet zonder kunt

De keuken is het hart van het huis, dus is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hij is uitgerust met alles wat je nodig hebt om heerlijke, gezonde maaltijden voor je familie en vrienden te koken. Er zijn talloze apparaten op de markt, maar sommige zijn belangrijker dan andere. Hier zijn vijf verschillende soorten keukenapparatuur waar je niet zonder kunt.

 

Een fornuis of kookplaat

Of je nu kiest voor een gas of elektrisch model, een fornuis is een absolute noodzaak voor elke keuken. Een kookplaat geeft je de mogelijkheid om allerlei soorten voedsel te koken, braden, sauteren en bakken. Als je weinig ruimte hebt, kun je zelfs modellen vinden die als oven dienst doen.

 

Een koelkast

Een koelkast is een ander onmisbaar apparaat voor elke keuken. Hiermee kun je voedsel langer vers houden en bederfelijke producten zoals melk, kaas en vlees bewaren. Bovendien is het een geweldige plek om drankjes koud te houden en binnen handbereik!

 

Een vaatwasser

Als je vaak gasten ontvangt of een grote familie hebt, kan een vaatwasser een redder in nood zijn. Hij neemt al het werk van de handafwas weg en maakt tijd vrij voor andere taken. Bovendien kun je er meestal grotere voorwerpen in kwijt, zoals potten en pannen die misschien niet in je gootsteen passen.

 

Een oven

Een oven is perfect voor het bereiden van grotere maaltijden of voor het bakken van lekkernijen zoals koekjes en cake. Sommige modellen hebben zelfs functies als zelfreinigend en convectiekoken die ze nog veelzijdiger maken. Zo ben je aan het onderhoud van je oven veel minder tijd kwijt. Als je niet veel aanrechtruimte hebt, overweeg dan een wandoven in plaats van een traditionele.

 

Een magnetron

Een magnetron is geweldig voor snelle maaltijden of het opwarmen van restjes. Hij is ook handig om chocolade of boter te smelten, ijs zacht te maken of vlees te ontdooien. Sommige nieuwere modellen hebben zelfs ingebouwde sensoren die de kooktijd automatisch aanpassen aan het te koken voedsel.