Pro Cardvlinders
Image default
Mode en Kleding

Welke maat bh kies ik?

Welke maat bh kies ik?

Welke maat bh je kiest, dat is natuurlijk volledig afhankelijk van de grote van je borsten. Toch is dit niet het enig waar je rekening mee houdt tijdens je zoektocht naar een geschikte bh. De keuze voor een bh is namelijk afhankelijk van allerlei verschillende factoren, waarvan de cupmaat er één is. Zo is het bijvoorbeeld ook belangrijk te kijken naar zaken zoals de omvang van je taille en ook de toepassing van je bh. Wanneer je op zoek gaat naar een sport bh, dan zal je uiteraard kijken naar andere dingen, dan wanneer je kijkt naar een normale bh voor het dagelijks dragen. Om er zeker van te zijn dat jij de juiste maat bh kiest, hebben we de veelvoorkomende bh’s voor je op een rijtje gezet en leggen we je exact uit hoe jij de juiste maat kunt kiezen.

Sport bh

Een sport bh wordt door de meeste vrouwen keurig netjes gedragen. Ondanks het feit dat er nog altijd een deel van de vrouwen blijft die ervoor kiest dit niet te doen, wordt deze groep steeds kleiner. Het dragen van een sport bh is namelijk ontzettend belangrijk ter ondersteuning van onze borsten en bevorderd ook tevens onze prestaties. Maar hoe kies je nu de juiste maat? Waar je in tegenstelling tot een normale beugel bh je maat eenvoudig kunt opmeten, werkt dit bij een freya sport bh net iets anders. Wel nemen we als uitgangspunt de maat die je normaliter ook hebt. Het enige verschil waar je bij een sport bh rekening mee moet houden, is dat je de omvangsmaat een maatje kleiner neemt en de cupmaat juist een maatje groter. Dus heb jij normaalgesproken cup 80A, dan kies je nu voor 75B. Zo zorg je ervoor dat je de juiste ondersteuning biedt en kunnen je borsten weinig tot niet bewegen.

Plunge bh

De plunge bh is een absolute bh in opkomst. Deze bh kenmerkt zich doordat deze is gemaakt van een enorm dunne stof en niet is voorgevormd en geen beugels heeft. Dit betekent, dat wanneer je deze bh draagt, je alle natuurlijke vormen en rondingen helemaal tot z’n recht laat komen. Of dit in iedere situatie ideaal is, dat valt natuurlijk te bezien. Je kunt je namelijk voorstellen, dat niet iedere setting geschikt is voor het dragen van een dergelijke bh. Wel kun je er natuurlijk voor kiezen de plunge bh te dragen in combinatie met wijde kleding, dit zal de nadruk op je borsten een stuk verminderen.