Pro Cardvlinders
Image default
Meubels

Meubels voor uw nieuwe huis

Handig advies en leuke tips voor het online kopen van meubels voor in de woon of slaapkamer

Het kopen of huren van een nieuwe woning is misschien wel één van de meest spannende gebeurtenissen in iemand zijn leven. Er zijn erg veel zaken waar aandachtig op moet worden gelet zoals de financiën, de grootte van het huis, plaats, afwerking etc. Naast het huis zelf is de inrichting hiervan natuurlijk ook erg belangrijk, zonder meubels wordt het namelijk wel heel erg kaal. En denk dan met name aan woonkamer meubilair en meubels voor je slaapkamer. Dit zijn immers de plekken waar een gemiddeld mens de meeste tijd doorbrengt.

Gelukkig zijn er tegenwoordig kundige en betrouwbare specialisten in de verkoop van online meubels.

Nu komen er bij het online kopen van meubels andere zaken om de hoek dan bij het fysiek kopen. Het is daarom erg handig als je goed op de hoogte bent van de voor- en nadelen en andere belangrijke aspecten omtrent het online kopen van meubels. Daarom hebben wij dit artikel voor jou geschreven zodat je precies op de hoogte bent van de voor- en nadelen van het online kopen van meubels, en goed op de hoogte bent van alle verschillende aspecten die net wat extra aandacht verdienen.

Waar moet ik nu precies op letten bij het online kopen van meubels?

Gemakkelijk vanaf je luie bank meubels bestellen klinkt iedereen als muziek in de oren. Geen eindeloos geslenter meer door overvolle woonboulevards maar simpel met één klik bestellen.

Het online kopen van meubels is erg praktisch en er hangen dan ook veel voordelen aan.

Er zijn echter wel veel aspecten die wat extra aandacht verdienen, dat is waar we in dit eerste stuk op ingaan.

Levertijd: Let altijd goed op de levertijd wanneer u online meubels koopt. De levertijden kunnen per product en leverancier sterk verschillen. Controleer dit dus altijd zodat u niet voor onaangename verassingen komt te staan.

Verzendmogelijkheden: De verzendmogelijkheden kunnen per leverancier en product sterk verschillen. Bij de één is montage aan huis een gratis service terwijl er bij een andere leverancier dik voor betaald moet worden. Kijk dus altijd goed naar de verzendmogelijkheden en of deze wel overeenkomen met uw persoonlijke voorkeur.

Garanties en voorwaarden: De garanties en voorwaarden bij het online kopen van meubels kunnen verschillen van die bij het fysiek kopen. Ook verschillen de garantie en voorwaarden vaak sterk per leverancier. Controleer dus altijd goed hoe het zit met garantie en voorwaarden om eventuele problemen te voorkomen.

Afmetingen: Controleer altijd heel goed wat de afmetingen zijn van het product wat u besteld. Past het product wel in mijn huis en past het bijvoorbeeld door het trapgat wanneer het bezorgd wordt.

Keurmerk webshop: Controleer altijd goed of u wel besteld bij een veilige en vertrouwde webshop. Dit kunt u controleren door bijvoorbeeld te zoeken naar het Webshop Keurmerk. Op deze manier voorkomt u dat u eventueel slachtoffer wordt van internetoplichting.

Verzendkosten: Altijd handig om te checken bij het online bestellen van meubels zijn de verzendkosten. Deze kunnen ook vaak sterk verschillen per webshop. Het is daarom handig hier altijd goed op te letten zodat bezorging voor u het voordeligst is.

Ervaringen van anderen: Kijk altijd goed naar wat andere over een bepaalde webshop zeggen of schrijven. Er zijn online vaak veel reviews te vinden van mensen die eerder iets gekocht hebben bij een webshop. Op deze manier voorkomt u nare situaties die zich eventueel voor kunnen doen bij een slechte online verkoper.

De voor- en nadelen van het online kopen van meubels

Naast de bovengenoemde zaken waar iedereen die van plan is online meubels te kopen goed op moet letten kleven er natuurlijk ook voor- en nadelen aan. Hieronder een handig en duidelijk overzicht van de voor- en nadelen van het online kopen van meubels.

Voordelen

 • Het online kopen van meubels brengt enkele voordelen met zich mee, hieronder een overzicht.
 • Geen gedoe met het vervoeren van gekochte meubels
 • De mogelijkheid om online meubelleveranciers met elkaar te vergelijken
 • Meubels gemakkelijk aankopen vanaf je luie bank
 • Geen eindeloos geslenter op drukke woonboulevards
 • Kosteloos montage aan huis (afhankelijk van product en leverancier)

Nadelen

Vanzelfsprekend zitten er aan het online kopen van meubels ook enkele nadelen, hieronder een overzicht.

 • U kunt het product niet fysiek zien of voelen.
 • Moeilijk een goede inschatting van de grootte te maken
 • U heeft het product niet direct in huis
 • U krijgt meestal geen advies op maat bij online aankopen
 • Kans op problemen tijdens het levertraject

Er zijn dus erg veel zaken waar u rekening mee dient te houden bij het online kopen van meubels voor in de woon- en slaapkamer. Gelukkig bent u door dit artikel goed op de hoogte en zal u een verantwoorde en onderbouwde keuze kunnen maken bij het online kopen van uw meubels!